• Voorzitter Erwin van Leussen: "2021 een bewogen jaar"

 • Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters, wat mooi dat jullie ons trouw blijven. Normaal gesproken had ik jullie natuurlijk van harte welkom geheten, in ons prachtige clubhuis, op de nieuwjaarsreceptie. Maar helaas is dit nu wederom niet mogelijk, zoals al zoveel in het jaar dat achter ons ligt, niet mogelijk was door de maatregelen tegen het Corona-virus. Vandaar dus op deze wijze de boodschap aan jullie.

  Het jaar 2021 kende helaas weer treurige momenten. Op gepaste wijze is er stil gestaan of gaan we nog stilstaan bij het overlijden van:

  • Jan Kappert op 9 januari in de leeftijd van 75 jaar;
  • Jan de Groot op 8 juni in de leeftijd van 67 jaar;
  • Jan Westerman 26 september in de leeftijd van 62 jaar;
  • Klaas Spijker op 25 oktober in de leeftijd van 79 jaar;
  • Herman van den Berg op 30 november in de leeftijd van 66 jaar.

  Op speciaal verzoek van de familie Van den Berg hebben we de condoléance op zeer indrukwekkende wijze vormgegeven op ons sportpark en in ons clubhuis van onze ere-voorzitter Herman van den Berg.
  Alle bovengenoemde mensen waren nauw verbonden met en betrokken bij S.V. Nieuwleusen, en hoe moeilijk afscheid ook is, we kunnen kracht halen uit het feit dat die verbondenheid en betrokkenheid nog steeds sterk verankerd is in onze club.

  Ik zal zoals gebruikelijk bij mijn nieuwjaarstoespraken een korte terugblik geven op het jaar 2021, een jaar waarin wederom Corona de kop op steekt. Na afbouw van de maatregelen werd het nieuwe seizoen hoopvol gestart na de zomer. Door ons eerste team zelfs met de periodetitel. Helaas hebben we nu weer een periode met zware maatregelen en liggen de competities wederom stil.
  Maar wat was het weer fijn om bij elkaar te zijn langs de lijn en in ons clubhuis. Het is heel zichtbaar geworden welke belangrijke rol verenigingen hebben in onze maatschappij en zorgen voor samenkomst en gezelligheid van onze inwoners. Iedereen stond weer vol frisse moed klaar om te sporten en om vrijwilligerstaken te verrichten. En wat was het gezellig!
  Er werden al 2 kampioenschappen gevierd van MO15-1 en van JO11-2JM. Verder is de eerste periodetitel behaald door ons eerste elftal onder leiding van Jeroen Elzinga die tevens zijn contract verlengd heeft.
  We hebben alle doelen die aan vervanging toe waren vervangen door makkelijk verplaatsbare doelen. Dus daar mag weer veel in gescoord worden. Er was weer de nu al bijna traditionele AJAX-clinic die wederom fantastisch succesvol is verlopen.

  Ondanks meerdere vaccinaties laat het virus laat zich er nog niet onder krijgen. Op het moment dat heel normale dingen niet meer mogelijk zijn, merk je pas hoezeer je die mist. Het wordt zo wel heel duidelijk, welke belangrijke rol onze vereniging in de maatschappij vervult.
  Alles en iedereen heeft met de consequenties van deze Corona-pandemie te maken.

  Wat te denken van al onze sponsoren, voor een aantal zijn het zware tijden, en ik hoop dat ze deze crisis doorkomen. Wat een creativiteit is er aan de dag gelegd, denk aan afhaalmogelijkheden, anders inzetten van medewerkers en zelfs andere activiteiten ontplooien. Super dat jullie ons blijven steunen, dat waarderen wij enorm. Wij blijven jullie ook steunen met acties en aandacht. Gelukkig hebben wij ook bijzonder trouwe leden en we groeien gestaag. Ik wil daarom al onze leden en sponsoren hartelijk danken voor hun loyaliteit. 

  Dan zijn er natuurlijk onze vrijwilligers. Zij hebben zich het afgelopen jaar weer op allerlei manieren ingezet voor de vereniging. Zo is de buitenkant van onze oude kantine aangepakt en liggen er mooie plannen klaar voor een renovatie in verschillende fases. Verder werken we stapje voor stapje aan een mooie en eenduidige uitstraling van onze accommodatie. Zoals ik al zei, groeien we gestaag door en hierdoor hebben we extra (kleed)ruimte nodig en zijn de onderkomens voor de scheidsrechters ook aan een facelift toe.

  Er zijn ook in deze tijden nog altijd veel vrijwilligers actief, ook achter de schermen. Ik kan niet genoeg benadrukken dat al onze vrijwilligers enorm belangrijk zijn om de vereniging draaiende te houden, ook in deze tijden. Wij moeten de maatregelen die opgelegd worden uitvoeren en ik hoop dat jullie dit ook begrijpen en ons blijven steunen. Jullie inzet wordt zeer gewaardeerd en wij zijn dan ook trots dat wij kunnen rekenen op zoveel vrijwilligers. Met jullie hulp en inzet houden we onze vereniging bloeiend, bedankt hiervoor. We hopen dat we ook in 2022 een beroep op jullie mogen doen.
  Als ik dan vooruit kijk naar 2022 dan blijven we bezig met plannen voor de toekomst. Ik noem er, in willekeurig volgorde, een aantal.

  1. De voorbereidingen voor de vervanging van onze kunstgrasvelden. Dit lijkt in 2023 of 2024 te gaan plaats vinden
  2. We hebben als voetbalverengingen in de gemeente Dalfsen een akkoord bereikt met de gemeente Dalfsen over de vervanging van onze huidige veldverlichting door Led-verlichting. Dit natuurlijk onder voorbehoud van goedkeuring door onze ledenvergadering. De ledenvergaderingen van andere verenigingen zijn al akkoord, dus we hebben goede moed dat we door kunnen. Afgelopen jaar hadden we de primeur van de eerste digitale ledenvergadering, waarbij we aankondigden dat we hoopten dat het ook de laatste zou zijn. Ik sluit niet uit dat we de aankomende ledenvergadering wederom digitaal moeten doen.
  3. Dan hebben we nog ons oude kantine. De eerste schetsen zijn gedeeld en achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de uitvoering. De plannen zien er fantastisch uit! We zitten behoorlijk krap met onze kleedkamers, ook voor de dames, we hebben extra ruimte voor de scheidsrechters nodig, verder willen we een representatieve multifunctionele ruimte maken.
  4. En dan natuurlijk nog ons 65-jarig bestaan als vereniging. We hopen hier dat we hier een spetterend feest van kunnen maken met elkaar.

  Gelukkig hebben we via het Corona noodfonds van de gemeente Dalfsen. We zijn de gemeente dankbaar voor de  financiële steun. 
  Het blijft natuurlijk belangrijk om te bepalen of bovenstaande plannen ook verantwoord zijn om te realiseren en in welk tempo. Ook hebben we zeker de ondersteuning van onze trouwe groep bouwvrijwilligers nodig om het geheel te kunnen realiseren.

  Met jullie kijk ik uit naar versoepelingen en hopelijk hervatting van alle competities. Iets waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt. En vooral dat wij weer gewoon kunnen samenkomen langs de lijn en in ons mooie clubhuis. Elkaar weer kunnen ontmoeten. Daar kijk ik met jullie naar uit!
  Verder valt op dat Feyenoord onder de nieuwe trainer Arne Slot aan een behoorlijke comeback bezig is. Nu nog leren om in het goede doel te scoren……

  Ik wens iedereen een gelukkig, sportief maar bovenal heel gezond 2022 toe.