• Afgelopen week vond het jaarlijkse voetbalkamp van S.V. Nieuwleusen plaats. Met 56 enthousiaste kinderen en 10 leider en leidsters (die misschien nog wel enthousiaster waren) beloofde het bij aankomst al een mooi kamp te worden.

  Na het zoeken van een slaapplek, het indelen van de teams en een warm woord van welkom konden de kinderen beginnen met het spelen van een voetbaltoernooi. Na de lunch gingen de kinderen door naar het park om ‘water-spons-vuur’ te spelen. Hier werd flink gerend en gepuzzeld onder het genot van een lekker zonnetje. De sportieve activiteiten waren nog niet voorbij, want hierna volgde nog een laddercompetitie.

  De avond werd afgesloten met een spannende spooktocht. In de bus hadden de kinderen nog het hoogste woord maar na de eerste 20 meter in het donkere bos niet meer. Er werd flink wat gegild en geschreeuwd en sommige groepjes moesten door de leiders naar voren worden gedrukt om weer bij de bus te komen.

  De tweede dag is traditiegetrouw gevuld met een dagje Slagharen. Eerst lekker samen ontbijten en dan met de bus vol enthousiaste kinderen richting het attractiepark. Bij de ingang werden ze losgelaten en aan het einde van de dag konden ze uitgeteld weer mee met de bus.

  Op het sportpark aangekomen konden de kinderen weer op krachten komen met een flinke portie patat en werd er ’s avonds nog een pubquiz en een spullenbingo georganiseerd.

  Na het kijken van Arsenal-Chelsea als afsluiting gingen de kinderen naar bed. Het kan geen toeval zijn dat de slaap een stuk sneller werd gevat dan de nacht ervoor..

  De ervaring leert dat het bij het ontbijt op dag 3 vaak een stuk rustiger is dan op de eerste dag. Aan de slaperige koppies te zien bleek dit ook dit jaar weer het geval te zijn.


  Na het ontbijt mochten de kinderen tijdens een zeskamp strijden tegen elkaar en ondertussen de stormbaan over vliegen. Tussendoor wat stoeipartijtjes met de leiding en na de lunch was er nog een individueel voetbaltoernooi. Toen echt de allerlaatste restjes energie verdwenen waren kon er nog genoten worden van een BBQ en een klein watergevecht om het af te sluiten!

  Het waren 3 mooie dagen met veel lachende gezichten. De leiding heeft er weer van genoten en we hopen de kinderen ook!

   

  Voor foto’s kan er geklikt worden op onderstaande link:

   

  https://myalbum.com/album/3FC7f4XCpKF6Cu/