• Staf- en selectie nieuws S.V. Nieuwleusen 1

  28 mrt 2023
 • Bij S.V. Nieuwleusen blijft de stabiliteit rondom het vlaggenschip geborgd. De ploeg beleeft tot nog toe een uiterst succesvolle rentree in de 2e klasse, en heeft met het oog op volgend seizoen slechts minimale wisselingen in het verschiet. 

  Talentvolle vrienden blijven trouw

  De Voetbal Technische Commissie (VTC) is verheugd om mede te kunnen delen dat alle selectiespelers hebben aangegeven ook volgend seizoen weer beschikbaar te zijn voor de selecties van S.V. Nieuwleusen. De jonge ploeg heeft een ambitieuze koers ingezet; nadat vorig seizoen het kampioenschap in de 3e klasse overtuigend werd binnengehaald, heeft de ploeg zich nu ook in de top van de 2e klasse genesteld. Deze koers zal het dus met grotendeels dezelfde groep gaan vervolgen. 

  Alleen Niels Koets en Jille Brinksma zijn voorlopig niet inzetbaar voor de oranjehemden. Niels liep begin december een zware knieblessure op, die hem nog tot minimaal de komende zomer aan de kant houdt. Daarna zal hij voor zijn studie nog een aantal maanden schitteren door afwezigheid. Jille liep vorige week in de uitwedstrijd tegen Gramsbergen zwaar kruisband letsel op. Hij wordt binnenkort geopereerd, en zal daarna nog lange tijd moeten werken aan zijn herstel.

  Daar staat tegenover dat Nemo Hekkert zich sinds Niels’ blessure bij de selectie heeft gevoegd, en zich daar uitstekend staande weet te houden. Daarbij komen er opnieuw een aantal talentvolle jongens over uit de JO19-1, die ook de kans gaan krijgen om een plek in de selectie te veroveren. Tieme Brinksma is er daar een van, en hebben we dit seizoen al een paar keer zien invallen bij onze hoofdmacht.

  Zoektocht naar assistent trainer

  Volgend seizoen ontbreekt er één bekend gezicht in de oranje dug-out. Na 15 jaar bij onze hoofdmacht, waarvan 10 seizoenen als speler en vijf seizoenen als staflid, zwaait Erwin Goutbeek na dit seizoen definitief af  als assistent-trainer. We bedanken Erwin voor zijn enorme inzet in al die jaren. Als verdediger stond hij steevast zijn mannetje en behoorde hij tot de grotere talenten van zijn lichting. Het blessurespook bleef hem echter achtervolgen, waardoor hij zijn actieve voetbal carrière vroegtijdig moest beëindigen.  Als assistent-trainer heeft hij veel van zijn ervaring én karakter weten over te brengen op zijn eigen opvolgers. 

  Inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe assistent-trainer gestart.

  Rest van de staf blijft intact 

  Met de overige stafleden kwam de VTC overeen dat zij ook volgend seizoen hun functie blijven vervullen. Hoofdtrainer Jeroen Elzinga heeft nog een contract tot ten minste de zomer van 2024, en uit een tussentijds evaluatie werd al geconcludeerd dat beide partijen daar nog steeds content mee zijn. Maar ook Alexander Oldeman (keepertrainer), Timo Muller (teammanager), Gerrit Krul (verzorger) en Ronny Klosse (assistent scheidsrechter) blijven de club trouw. 

  De VTC is erg blij dat het hiermee de stabiliteit en kwaliteit rondom het eerste elftal weet te borgen, en kijkt met vertrouwen uit naar het vervolg van de ingezette koers!