• S.V. Nieuwleusen VR1 sluit seizoen af met weekendje Haarlem.

 • Na twee jaar uitstel van het weekendje weg in verband met het welbekende virus was het 24 juni 2022 dan eindelijk weer zover. Op een grijze vrijdagmiddag reden de dames met twee volle auto’s en in de namiddag diverse nareizigers richting Haarlem. Voor twee nachten waren we welkom in het Stay Okay Hostel in Haarlem.

  Het weer bracht veel stress mee bij de organisatoren Anneke en Lisanne. Alles was gepland in de hoop op mooi weer. Helaas had buienradar andere plannen voor het weekend en werd er regen, onweer en nog meer regen voorspeld. Aangekomen bij de accommodatie verdwenen gelukkig de wolken en kwam de zon tevoorschijn. De dames wisten hier goed gebruik van te maken en ploften neer op het terras van het restaurant PeperZout. Onder het genot van diverse ‘’Pornstar Martini’s’’, ‘’Zek’s on the beach’’ en kindermenu’s voor de jongsten werd er gewacht op de rest van het team.

  Iedereen aanwezig? Check! Lekker gegeten? Check! Genoeg drankjes? CHECK!

  Op een teamweekend kan een sportieve activiteit niet ontbreken, daarom leek het ons een geweldig idee om diverse dansjes te wagen in de clubs van Haarlem. Zodoende zijn we in de lijnbus gestapt nummero 1402. Met vijftien dames op de achterbank wist deze buschauffeur wel raadt. Hij toverde de lijnbus om tot partybus, met knipperende lichten en gezang door de microfoon. De busrit naar Haarlem was daardoor al een waar feest! Bedankt chauff!

  Eenmaal aangekomen in Haarlem waren we niet van de dansvloer af te krijgen en lagen we iets wat later dan gepland in het bedje. Zoals het spreekwoord luidt: “ ’s avonds een vrouw, ’s ochtends een vrouw “ zat iedereen om 9:30 uur netjes aan het ontbijt. Ook onze trainer keek er naar uit en was al in de vroege uurtjes vertrokken vanuit Zwolle om op tijd in Haarlem te zijn.

  Opnieuw was het een dag met slechte weersvoorspellingen. Het was nog even spannend of onze activiteit, blokarten, door kon gaan omdat de wind zou gaan liggen. Toch stapten de dames na een flinke regenbui rond 11:00 uur met goede moed op de fiets richting het strand van IJmuiden. Want na regen komt zonneschijn! Als een zwerm bijen fietsten we over de Haarlemse wegen. Na een fietstocht van dik een halfuur en een paar keer wat moeite te hebben met de juiste afslag kwamen we aan in IJmuiden.  

  Onder leiding van ‘Storm’ van Seaside Sports hebben we de kneepjes van het blokarten geleerd. In twee groepen wisselden we elkaar af in de blokart. Bij de eerste groep ging het voor de wind, want met genoeg wind in de zeilen jaagden zij als formule 1 coureurs over het strand. Toen de tweede groep van start ging leek het even mis te gaan omdat de wind ging liggen. Gelukkig wakkerde de wind weer snel aan en scheurde iedereen alsnog het strand over. Het sukkeltje van de klas daargelaten.

  Na de activiteit zijn de dames gestrand op het volleybalveld voor een potje beachvolleybal. Hier werd fanatiek een balletje geslagen. Mocht Robins arm er gespierder uit zien dan kan dit komen doordat onze lieftallige trainer tijdens de fietstocht onze ‘spa goud’ heeft meegetild. Namens de dames hartelijk dank, want op het strand smaakten ze erg goed. Ook gaat onze dank uit naar Lisa’s ‘dagcrème’ die ervoor heeft gezorgd dat we niet als rode kreeftjes vanaf het strand vertrokken.

  Toen buienradar alarm sloeg voor een dikke regenbui, vertrokken de dames als sneeuw voor de zon. Omdat de route ons nog vers in het geheugen lag werd de terugreis op hoog tempo afgelegd. Ditmaal had buienradar gelijk, maar zagen wij de bui al hangen en kwamen we droog over. Bij het Hostel aangekomen hebben we het zand afgespoeld, deden de kwasten hun werk en werden de haren weer in de plooi gedaan. Voor het avondeten stond er een reservering bij het restaurant Thrill Grill.

   Tot dusver hadden we geluk met het weer, maar de 15 minuten van de bus naar het restaurant was het raak en werd daarom in hoog tempo afgelegd. Het is niet dat we van suiker zijn, maar wanneer je een uur bezig bent geweest met je kleding, make-up en haar wil je niet alsnog de nacht als clown door het leven gaan. Het is dat Robin een parkeerplek zocht voor zijn auto, maar waarschijnlijk had hij zijn dames anders nog nooit zo hard zien rennen.

  Toen het heerlijke eten was genuttigd, waren de dames klaar om voor de tweede keer het nachtleven in Haarlem te verkennen. Laten we hier kort over zijn.. het was gezellig! Na voor velen een korte nacht, hebben we onze spullen bij elkaar geraapt en het weekend afgesloten met een lunch in Bloemendaal aan Zee.

  Graag willen we van deze mogelijkheid gebruik maken om de Club van 100 te bedanken voor de bijdrage aan ons weekend. Hierdoor hebben we een onvergetelijke zaterdagmiddag gehad.

  Muchas Gracias!!

  S.V. Nieuwleusen VR1 wenst iedereen een fijne zomer

   

   

 • Bovenste rij (v.l.n.r.):
  Melissa Tempelman, Sanne Veltman, Anneke Schottert, Alice Gosseling, Robin Hoogenkamp, Rianne Eleveld, Elsbeth Lenderink, Manon Klomp, Keanny Vink, Laurie Hoekstra, Melissa Roeberts

  Onderste rij (v.l.n.r.):
  Liset Harink, Phyllis Hilberink, Julia van Dijk, Daphne Schouten, Lisanne Visscher, Lisa van den Berg