• S.V. Nieuwleusen VR1 pakt periodetitel.

 • Zaterdag 4 juni heeft de vrouwelijke equipe van S.V. Nieuwleusen op de valreep de periodetitel gepakt. Nadat er vorige week een uiterst beschamende nederlaag werd geleden tegen hekkensluiter DETO hadden de dames het niet meer in eigen hand. Het KNVB-regelement is er deze week vaker bij gepakt dan een zak pepernoten in december en meerdere wijze mannen hebben minutieus de statuten gecontroleerd op alle mogelijke mazen in de wet, maar uiteindelijk werd er geconcludeerd dat Hellendoorn moest verliezen en wij moesten winnen. Hellendoorn mocht op eigen veld aantreden tegen Oranje Nassau en vanwege het krachtsverschil ging niemand er van uit dat Hellendoorn dit zou verliezen. Alleen het feit dat Hellendoorn nergens meer voor speelde gaf nog een sprankje hoop.

   Maar dan moest er uiteraard zelf wel eerst gewonnen worden. En na het debacle van vorige week stonden we in ieder geval weer met beide benen op de grond. Vorige week ging alles mis wat er mis kon gaan en menigeen is komen controleren of de scheids misschien de stand verkeerd had doorgegeven. Helaas was de conclusie dat DETO ons met de staart tussen de benen naar huis heeft gestuurd en laten we het daar verder ook maar bij houden.

   Vandaag kwam Bruchterveld namelijk op bezoek. Een tegenstander die in de onderste regionen ronddobbert en een taaie tegenstander leek te zijn, afgaande op de minimale verschillen in de uitslagen. Uitzonderingen daargelaten worden hun wedstrijden vrijwel altijd verloren of gewonnen met 1 doelpunt verschil. Deze bijzondere statistiek deed de verwachtingen temperen op een makkelijke overwinning  en dat werd door de dames goed in hun oren geknoopt.

   Onder toeziend oog van een grote schare publiek floot scheidsrechter Huizingh om half 1 voor de aftrap en werd de wedstrijd gestart. S.V. Nieuwleusen nam al vrij snel het initiatief en probeerde zich door de stugge verdediging van de dames uit Bruchterveld te worstelen. Al vrij snel bleek dat de tegenstander geen enkele zin had om er een leuk potje van te maken en dat de aanvallende intenties van onze opponent voornamelijk uit het zo hard mogelijk naar voren schieten van de witte knikker bestond en van daaruit maar hopen op het beste. Zo ontspon de wedstrijd in een parodie op rugby en werd elke aanvallende poging van de oranje dames door de Bruchterveldse keepster beloond met het teruggeven van de bal aan onze centrale verdedigers. 

   Het kan bijna niet anders dan dat deze jonge keepster gigantische spierpijn moet hebben gehad de volgende dag, want ze heeft toch zeker zo’n 100 ballen over de middenlijn geschoten.  Gelukkig had ze de tweede helft tegenwind en kon onze verdedigende linie wat dichter bij de middenlijn blijven staan.  En nu de frustratie van de verslaggever ter plaatste uit de pen is geschreven kunnen we het ook hebben over de positieve kant van de wedstrijd.

   Er werd namelijk alleraardigst gevoetbald door onze eigen oranje leeuwinnen. Onder aanvoering van Keanny, die vandaag met overgave liet zien wat ze allemaal in huis heeft, werd Bruchterveld in het nekvel gegrepen. Het balletje ging bij vlagen goed rond en nadat de grootste zenuwen verdwenen waren kon je met regelmaat zien dat de speelsters veel beter zijn dan ze zelf soms denken. Dit resulteerde er na zo’n 20 minuten in dat Alice een mooie aanval kon opzetten. Opstomend aan de linkerkant gaf Alice de bal aan Rianne, die hem over de verdediging heen lepelde waar Alice inmiddels op volle snelheid doorheen was gedenderd. Hier kreeg ze de bal voor haar chocoladebeen, maar dit weerhield haar er niet van om de bal strak voor te geven. Loepzuiver kwam de bal bij de vliegensvlugge Manon terecht die haar contractverlenging zo bezegelde met een goal.

  Voor de mensen die nog niet op de hoogte waren mogen wij met grote blijdschap vermelden dat Manon heeft besloten nog een jaar door te gaan. Nieuws waar iedereen binnen de selectie verheugd op heeft gereageerd. Manon beseft soms zelf niet hoe belangrijk ze is voor het team en deze goal werd dan ook met een enorme collectieve glimlach gevierd.

   Met de 1-0 voorsprong in de broekzak deed trainer Hoogenkamp een voorzichtig belletje richting Hellendoorn om even te checken hoe zij het daar gedaan hadden. De boodschap was dat Hellendoorn met 4-0 had verloren en dat er bij winst een periodetitel in het verschiet lag. In overleg met aanvoerder Anneke werd er besloten om de dames niet zenuwachtiger te maken dan ze misschien al waren en dus werd de boodschap nog niet doorgegeven bij de tactische bespreking in de rust. 

   Echter zijn dames niet voor niets dames en bij terugkomst op het veld was het goede nieuws op de een of andere manier toch al bij een speelster terecht gekomen. Alhoewel trainer Hoogenkamp nog een verwoede poging deed om het geheim te houden, bleken de fluisterende stemmetjes en de gekromde handjes bij de oren hem te snel af.

   Gelukkig bleek al snel dat de dames de eventuele zenuwen prima onder controle hadden. Gesteund door de wind in de rug konden de vuurpijlen uit het vijandelijke doelgebied geneutraliseerd worden en werden er hier en daar nog wat kansen gecreëerd.  Onze dames bleven goed bij de les en waren heer en meester. Helaas leverde dit geen doelpunten meer op en bleef de stand steken op 1-0. Hier gaf niemand echter nog iets om want de overwinning zat in de tas.

   De dames moesten echter eerst overtuigd worden dat de periodetitel nu echt was gewonnen. Voorzichtig werd er hier en daar wat voorzichtig gejuich geproduceerd, maar de twijfel bleek niet direct overwonnen te zijn. Toen de bevestiging vanuit de club ook binnenkwam kon het feest beginnen en werd het ook daadwerkelijk gevierd als een titel. De Pilslijst werd aangeslingerd, vloeibare versnaperingen werden aangerukt en samen met de heren van het vlaggenschip, die uiteraard diep onder de indruk waren, werd het feestje tot in de late uurtjes gevierd.

   Het was een prachtige dag die we volgende week hopelijk een vervolg kunnen geven. De KNVB heeft de balletjes uit de kom getrokken en daar bleek dat we zaterdag 11 juni  richting IJsselmuiden mogen om daar hopelijk ook IJVV aan de zegekar te binden. Dit wordt een uitdaging waarin we zeker alle support kunnen gebruiken, dus iedereen wordt van harte uitgenodigd om ons aan te komen moedigen.

   Tot zaterdag 11 juni in IJsselmuiden! De wedstrijd tegen IJVV begint om 14.30 uur.