• S.V. Nieuwleusen verwent het publiek

 • Zaterdag trad S.V. Nieuwleusen voor het eerst weer aan voor een thuiswedstrijd na de korte winterstop. Het hoofdveld was speelklaar gemaakt voor een vermakelijke ‘pot’ voetbal. Die kregen de vele toeschouwers dan ook voorgeschoteld. De tegenstander, PH Almelo, die op de twaalfde plek in de stand bivakkeren was een gewillig slachtoffer voor de dadendrang van de Nieuwleusenaren. Bij S.V. Nieuwleusen speelde Reinier Meijerink dit keer voorin zodat Stijn Hoekstra zijn plekje op het middenveld kon innemen. Verder speelde Nemo Hekkert nu rechtsback wat dit keer ten koste ging van Kris Tinholt die op de bank mocht plaatsnemen.

  Bekijk hier de samenvatting:

  Samenvatting S.V. Nieuwleusen 1 - PH Almelo 1 (youtube.com)

  De duimschroeven werden vanaf het beginsignaal aangedraaid maar het duurde toch 23 minuten voordat de thuis aanhang kon juichen. Het was Randy Vink, bediend door Nemo Hekkert, die met links keeper Karsten Knaken verschalkte. Even later kwam er toch onverwachts een kleine kink in de kabel nadat Saake Malestein iets wat te makkelijk zich de bal liet ontfutselen door Tomas Wijnen die daarna beheerst de 1-1 liet aantekenen. Lang mocht PH niet genieten van de onverwachte gelijkmaker want het was deze keer Thomas Koobs, op aangeven van Tom Vasse, die ook met zijn linker Karsten Knaken op het verkeerde been zette. Na nog een schot van Randy op de paal werd de thee opgezocht.

  Dat de ploeg van trainer Jeroen Elzinga de thee goed verteerd had bleek de eerste twintig minuten van de tweede helft. Met ragfijne combinaties werd PH van het kastje naar de muur gestuurd. Randy scoorde al heel vlot de 3-1 na een afgemeten voorzet van linksback Leon de Raad. Doelman Tim Hoogenkamp moest hierna nog een keer handelend optreden na een kopbal van Onne van de Hof. Het antwoord van S.V. Nieuwleusen kwam al snel toen wederom Randy kon scoren na een weergaloze combinatie via vele schijven. Daar Thomas Koobs nog even de trukendoos opengooide en daarbij medewerking kreeg van de PH defensie liet hij simpel de 5-1 eindstand noteren.

  Al met al een overtuigende overwinning van een heel gretig ogend team. Volgende week wacht om 17.00 de uitwedstrijd in Hengelo tegen koploper ATC ’65. Voorwaar een mooi affiche (nr. 1 tegen nr. 3) om volgende week in de namiddag af te reizen naar Hengelo.

   

  Scoreverloop:

  23e minuut : Randy Vink        1-0

  25e minuut : Tomas Wijnen    1-1

  32e minuut : Thomas Koobs   2-1

  46e minuut : Randy Vink        3-1

  54e minuut : Randy Vink        4-1

  64e minuut : Thomas Koobs   5-1

   

  Opstelling S.V. Nieuwleusen:

  Doel: Tim Hoogenkamp

  Verdediging: Nemo Hekkert (61e Kris Tinholt) – Saake Malestein – Roy Bollemaat – Leon de Raad

  Middenveld: Tom Vasse (61e Bas Evenboer) – Stijn Hoekstra (75e Ruben Brinkman) – Roy in ’t Veld (75e Sander Bollemaat) – Thomas Koobs

  Aanval: Randy Vink – Reinier Meijerink

 • Pupillen van de week

  De pupillen van de week waren Sem Boers(links) en Dylan Konterman. Beide jongens voetballen in JO13-1. Sem speelt rechts op het middenveld en zijn favoriete club is Feyenoord. Santiago Giminez vindt hij de daar de beste voetballer. Buiten het voetbalveld mag hij ook graag tennissen en vissen. Teamgenoot Dylan voetbalt als rechtsachter od als rechtsvoor. Ook hij is fan van Feyenoord. Zijn favoriete speler is Kylian Mbappe. Als hobby's heeft hij gamen en crossen.