• S.V. Nieuwleusen versterkt zich met Joey Nieukoop

  31 mei 2024
 • Vanaf het nieuwe voetbalseizoen speelt Joey Nieukoop voor S.V. Nieuwleusen. De 23 jarige aanvaller komt over van het Zwolse SVI.

  Joey woont in Zwolle, rondde twee jaar geleden de opleiding Sport & Bewegen af en werkt nu tijdelijk als chauffeur bij Thuisbezorgd.  

  Zijn voetbalcarrière begon bij ZAC, waarna hij via de jeugdopleidingen van Rohda Raalte, FC Twente en PEC Zwolle uiteindelijk bij vv Berkum terechtkwam. Bij de Zwollenaren speelde Joey één seizoen bij de senioren in het tweede elftal. In dat seizoen vierde zijn ploeg niet alleen het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse A, maar stuntte het ook door landskampioen van de Reserve Hoofdklasse te worden door Ajax 2 in de finale met 2-1 te verslaan.

  In 2022 vertrok Joey naar SVI, waar hij eerst nog uitkwam voor het O23 elftal. Dit seizoen maakt de intuïtieve en rappe spits onderdeel uit van de Ittersumse hoofdmacht, met wie hij als zesde eindigde in de ‘andere 2e klasse’. Joey kwam dit seizoen tot negen competitiedoelpunten.

  Paul van den Bergh, voorzitter van de Voetbal Technische Commissie, is blij met de komst van Joey; “We hebben een fantastische selectie staan, die meekan op het niveau waar het nu staat. Maar het aanstaande vertrek van Randy is wel een hard gelag. Met een gerichte versterking als Joey hebben we meer mogelijkheden om die schoenen te vullen en bieden we onze eigen jeugd de tijd om naar dat niveau toe te groeien”.  

  Welkom Joey! We wensen je veel plezier en succes bij onze mooie club.