• S.V. Nieuwleusen verslaat koploper ATC’65 met passie en strijdlust

 • Zaterdag 4 februari speelde S.V. Nieuwleusen in Hengelo, op het late tijdstip van 17:00 uur, de kraker tegen koploper ATC’65. Het verschil tussen beide ploegen was 2 punten, maar S.V. Nieuwleusen had een wedstrijd meer gespeeld. Het was dus aan- of afhaken voor de oranjehemden. Het werd het eerste, vol vuur, passie en strijdlust werd de voetbalmachine van ATC geklopt. Mede dankzij de vele meegereisde supporters werd de 2-3 over de streep getrokken. De thuisclub had niet zoveel supporters langs de lijn. Ze zaten gezellig in de kantine naar FC Twente te kijken of hadden hun vaste plek in de Grolsch Veste opgezocht.

  Bekijk hier de samenvatting:

  Samenvatting ATC '65 1 - S.V. Nieuwleusen 1 (youtube.com)

  Het tempo was moordend de eerste helft, het spel golfde op en neer. Beide ploegen speelden volop voor de winst met over en weer kansen. Na een half uur spelen kwam S.V. Nieuwleusen op voorsprong. Op de rand van de 16 werd Reinier Meijerink gevloerd, maar liggend kreeg hij de bal toch bij Randy Vink die de bal hard tegen de touwen schoot. Scheidsrechter Kuipers paste hier uitstekend de voordeelregel toe. ATC begon hierna behoorlijk aan te dringen, de oranjehemden hadden de nodige moeite met de rappe en handige spelers. De gelijkmaker kon niet uitblijven. Ebi Willemsen was Roy Bollemaat te slim af, omspeelde Tim Hoogenkamp en kon simpel intikken. Met een 1-1 ruststand werd op sportpark Slangenbeek de kleedkamers opgezocht. In de rust waren de supporters het er wel over eens dat het alle kanten op kon in deze topper. In de 2e helft leek de thuisclub op voorsprong te komen maar de bal werd schitterend gepakt door keeper Tim Hoogenkamp. Tim was, net als in de thuiswedstrijd tegen ATC, wederom één van de uitblinkers. In de 52e minuut kwam S.V. Nieuwleusen op voorsprong door een schitterend genomen vrije trap van Roy in ’t Veld. In de 68e minuut was het alweer gelijk door een doelpunt van Mervin Jansman

  Een kwartier voor tijd moest verdediger Michernaldi Martina van de thuisclub met 2 keer geel het veld verlaten. Kort achter elkaar stopte hij Randy Vink onreglementair af. ATC deed er ook met 10 man alles aan om de wedstrijd winnend af sluiten en schoot in de slotfase nog snoeihard op de paal. Ook Tim had een paar fantastische reddingen. Het was Nemo Hekkert die in de 82e minuut het veld in kwam en een paar minuten later met een fantastische knal de 2-3 binnenschoot. Wat een fantastische teamprestatie van een hecht en sterk collectief!

  Zaterdag 10 februari en zaterdag 17 februari is het 1e elftal vrij. Op 24 februari begint de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen De Zweef.

   

  Scoreverloop:

  30e min. : 0-1 Randy Vink

  38e min. : 1-1 Ebi Willemsen

  52e min. : 1-2 Roy in ’t Veld

  68e min. : 2-2 Mervin Jansman

  88e min. : 2-3 Nemo Hekkert

   

  Opstelling S.V. Nieuwleusen:

   

  Doel: Tim Hoogenkamp

  Verdediging: Kris Tinholt – Saake Malestein – Roy Bollemaat – Leon de Raad

  Middenveld: Tom Vasse (85e minuut Nemo Hekkert) – Stijn Hoekstra  – Roy in ’t Veld (74e Sander Bollemaat) – Thomas Koobs

  Aanval: Randy Vink (90 + 2 Bas Evenboer)– Reinier Meijerink