• S.V. Nieuwleusen thuis tegen FC Klazienaveen.

• Het kampioenschap mag dan inmiddels binnen zijn, toch moet het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen de competitie natuurlijk gewoon afmaken. Nog vier duels heeft de formatie van trainer Jeroen Elzinga te spelen. Aankomende zaterdag komt FC Klazienaveen op bezoek. De gasten uit Drenten strijden nog voor een plekje in de nacompetitie.

Na alle festiviteiten van afgelopen dinsdag is het natuurlijk de vraag of de kampioenen zich ook nog op kunnen laden voor de resterende wedstrijden. De cijfers van dit seizoen zijn tot dusverre prachtig met 21 overwinningen, 1 verliespartij, 74 doelpunten voor en slechts 9 goals tegen. Als ook de laatste duels met een positief resultaat afgesloten kunnen worden, dan wordt de ranglijst helemaal een pronkstuk om in te lijsten.

Voor FC Klazienaveen liggen de belangen anders. De ambitieuze fusieclub wil straks na de reguliere competitie nog graag gaan strijden om een plekje in de tweede klasse. Daartoe zal de ploeg zich eerst moeten plaatsen voor de nacompetitie. Dat kan nog op basis van de ranglijst of door de derde periodetitel te winnen. In beide gevallen zijn de Drenten erg gebaat om drie punten te pakken op ’t Klaverblad.

Het eerste onderlinge duel tussen de teams dit seizoen was de openingswedstrijd van het seizoen. S.V. Nieuwleusen won in Klazienaveen met 1-4. Stijn Hoekstra, Mark de Weerd, Thomas Koobs en Roy Bollemaat waren toen de oranjezwarte doelpuntenmakers. De wedstrijd van aanstaande zaterdag begint om 14:30 uur. Scheidsrechter van dienst is Zander Pouls uit Dedemsvaart. Direct na afloop van de wedstrijd wordt de selectie gehuldigd door de KNVB.