• S.V. Nieuwleusen naar finale nacompetitie in Elburg

  9 jun 2024
 • Op een druk bezocht Klaverblad wist S.V. Nieuwleusen uitkomend in de tweede klasse I, Grol uit Groenlo uitkomend in de eerste klasse H met ruime cijfers te verslaan: 4-1. Hiermee plaatst S.V. Nieuwleusen zich voor de finale van de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse.

  Bekijk hier de samenvatting:

  Samenvatting S.V. Nieuwleusen 1 - S.V. Grol 1 (youtube.com)

  Nooit eerder speelde S.V. Nieuwleusenaren op dit niveau en het zou dus ook een unicum zijn als de mannen van Jeroen Elzinga, allemaal uit de eigen jeugd van S.V. Nieuwleusen deze finale gaan winnen en promoveren naar de eerste klasse. “Hoger op met eigen talent” dat nu zijn vruchten kan gaan afwerpen. De tegenstander in de finale is geen onbekende, wederom DOS Kampen. Vorig jaar waren de mannen uit Kampen in de 1e ronde van de nacompetitie te sterk voor S.V. Nieuwleusen. S.V. Nieuwleusen kan in deze finale revanche nemen en dan met name op zichzelf, want in de ontmoeting van vorig seizoen speelden de Oranjehemden ver ondermaats en dropen gedesillusioneerd af.

  De eindstand van de wedstrijd tegen Grol deed vermoeden dat het om een simpele zege ging. Toch waren de gasten in het eerste kwartier heer en meester in Nieuwleusen. Met verzorgd voetbal en een tempootje hoger dan gewend werd S.V. Nieuwleusen ver teruggedrongen op eigen helft, waar het maar met moeite onderuit kon spelen. Veelal werd de lange bal maar gebruikt om onder de druk uit te komen. Het was dan ook niet onverdiend dat de gasten uit Groenlo na een kwartier op voorsprong kwamen. Hietland liet zien hoe een vrije trap genomen moest worden. Hij krulde de bal over de muur in de bovenhoek en liet Tim Hoogenkamp kansloos: 0-1. Waar iedereen op de tribune dacht weggespeeld te worden door Grol, wisten de Nieuwleusenaren zich te herpakken en de schroom van zich af te gooien. Enkele minuten na de openingsgoal was de stand al weer gelijk. Roy Bollemaat mocht een penalty verzilveren, na een overtreding op Randy Vink: 1-1. Vlak voor de rust kwam S.V. Nieuwleusen zelfs op voorsprong. Nemo Hekkert zette een mooie aanval op met Reinier Meijerink en wist uiteindelijk Randy Vink  te bereiken, die het koelbloedig kon afmaken: 2-1. Voor de gasten uit Groenlo was het bitter dat hun nummer 7, Jordy Schutten vlak voor de rust geblesseerd het veld moest verlaten. Als een wervelwind op de linkerflank bezorgde hij Nemo Hekkert een lastige eerste helft. Het was dan ook jammer dat een smaakmaker met een vervelende knieblessure de wedstrijd moest verlaten. Direct na rust was het Tiem Rots die de stand weer op gelijke hoogte kon brengen. Van dichtbij kopte hij te hoog en dus over het doel van Tim. Wie het net wel wist te vinden was enkele minuten later Tom Vasse. Keeper Nick Oude Luttikhuis leek de handschoenen in de rust binnenste buiten aangedaan te hebben. Hij kreeg een vrij eenvoudige dieptebal niet onder controle en bezorgde onbedoeld de bal bij Tom. Vanaf twintig meter lobte hij de bal over iedereen heen in het lege doel 3-1. Randy Vink zorgde in de 65e minuut voor de genadeklap. Met een lichaamsschijnbeweging zette hij zowel zijn directe tegenstander als de keeper op het verkeerde been en schoot de 4-1 binnen. Deze klap kwamen de gasten uit Groenlo niet meer te boven. Na negentig minuten kon er dus een klein feestje gevierd worden door het bereiken van de finale. Hopelijk volgende week het grote feest! 

  De finale tegen DOS Kampen wordt zaterdag 15 juni om 14.30 uur gespeeld in Elburg gespeeld. De Supportersvereniging laat een bus rijden. Zie voor opgave elders op de website.

  Ook het 2e elftal speelde in de nacompetitie de halve finale. Thuis tegen Be Quick'28 werd met 5-1 gewonnen. De finale tegen vv Dieren 2, voor een plaats in de 1e klasse, wordt a.s. zaterdag 15 juni om 12.00 uur gespeeld in Veessen. 

  Scoreverloop:

  15e min 0-1 Mark Hietland

  19e min 1-1 Roy Bollemaat

  45e min 2-1 Randy Vink

  49e min 3-1 Tom Vasse

  65e min 4-1 Randy Vink

  Opstelling S.V. Nieuwleusen:

  Doel: Tim Hoogenkamp

  Verdediging:  Roy Bollemaat, Leon de Raad, Saake Malestein, Nemo Hekkert (71e Kris Tinholt)

  Middenveld:  Roy in t Veld (80e Ruben Brinkman),  Stijn Hoekstra (53e Bas Evenboer), Tom Vasse (71e Rinse Visscher), Thomas Koobs

  Voorhoede:  Randy Vink, Reinier Meijerink

   

 • Pupillen van de week

  De pupillen van de week waren Stijn Grooteboer(rechts) en Casper Drenth. Beide jongens spelen in JO11-1. Stijn speelt links achterin of links op het middenveld en zijn favoriete club is Feyenoord. Hij vindt Santiago Gimenez daar de beste voetballer. Als hobby mag jij graag helpen op de boerderij van zijn opa. Teamgenoot Casper voetbalt rechts op het middenveld. Zijn favorite club is ook Feyenoord, maar vindt Justin Bijlow de beste speler. Buit het veld mag Jasper graag gamen.