• S.V. Nieuwleusen MO15-1 meiden naar Denemarken

  27 mei 2023
 • Het voltallige team MO15-1 van S.V. Nieuwleusen heeft het afgelopen Hemelvaartsweekend meegedaan aan het internationale Aalborg City Cup toernooi in Denemarken. Er deden ongeveer 300 jeugdteams uit allerlei landen aan mee. Het is de eerste keer dat een meidenteam van S.V. Nieuwleusen naar het noordelijke puntje van Denemarken is afgereisd.

 • Op woensdagavond vertrok onze bus rond 22.00 uur vanaf S.V. Nieuwleusen, samen met een paar teams uit Spijkenisse en Zevenbergen. De stemming zat er in de bus al gelijk goed in!
  Na heel wat uurtjes in de bus kwamen we op Hemelvaartsdag rond 7.30 uur ‘s ochtends aan bij het sportpark Aalborg Freja voor de check-in. Daarna gingen we met de bus verder naar de school waar we de komende dagen zouden slapen. Daar bleken de lokalen voor de “Dutch teams” nog bezet te zijn door een paar andere teams. Gelukkig konden we rond de middag alsnog verhuizen naar een andere school. Nadat we daar eindelijk de spullen in ons lokaal konden droppen en een beetje konden bijkomen van de lange busreis, moesten we alweer aan de bak: de eerste 2 poulewedstrijden stonden op het programma.

 • Eerst tegen gastclub Aalborg Freja (0-1 verlies) en daarna tegen Grenaa IF, eveneens een Deens team, (1-1 gelijkspel). Een mooi doelpunt van ons werd onterecht afgekeurd, maar protesteren tegen de scheids heeft er geen zin. De scheidsrechters daar hebben nogal andere opvattingen over wat buitenspel is. En aan grensrechters doen ze ook niet. Na de eerste dag hadden we dus nog niet zoveel punten binnen, ondanks dat we mooi voetbal speelden en goede kansen kregen om te scoren.
  Op vrijdagochtend waren we alweer vroeg op het sportpark voor onze laatste poulewedstrijd tegen JFV Ashousen-Scharmbeck- Pattersen, een Duits team. Bij winst maakten we nog kans om hoog te eindigen in het toernooi. Maar helaas werd deze met 0-1 verloren. Maar dat maakte de pret er zeker niet minder om. In de volgende wedstrijden op vrijdag en zaterdag stond er voor ons niet meer zoveel op het spel. We speelden tegen VSK Arhus (Deens) en wonnen met 5-0, tegen de noren van Greipstad wonnen we met 1-0 en een tegen het Nasets SK uit Zweden werd nipt met 0-1 verloren. Daarmee behaalden we een plek in de middenmoot ofwel “bovenaan in het rechter rijtje”.

 • Tussen onze wedstrijden door gingen we vaak even kijken bij wedstrijden van andere teams die we er hadden leren kennen. Lekker in het zonnetje langs de lijn een beetje chillen, we hebben ons prima vermaakt. Het was er zo’n 20 graden met veel zon en een fris windje. Op een vrije middag zijn we naar een strandje in de buurt geweest. Aalborg ligt mooi aan een paar fjorden. Ook konden we een ochtendje uitslapen of juist op tijd eruit voor een bezoekje aan de stad. Het ontbijt en avondeten waren op het sportpark. Dat avondeten viel alleen niet zo in de smaak en dat is mild uitgedrukt. We hebben een keer nog wat extra pizza’s gehaald. Een ander keertje een frietje of broodje hamburger. Ook hebben we veel tosti’s gebakken in de school waar we sliepen. Er zat een supermarkt vlakbij, dus dat was handig. Op de laatste avond bleef het nog lang gezellig, dat bijslapen kon altijd nog op de terugreis in de bus. Want op zondag vertrok onze bus al vroeg en kwamen we na wat files bij Hamburg rond 19.00 uur aan bij S.V. Nieuwleusen.

 • Al met al was het heel gezellig, de onderlinge sfeer was opperbest en we hebben er veel lol gehad. Wij  kijken er met heel veel plezier op terug. Het was een superleuke en onvergetelijke ervaring voor iedereen. We willen S.V. Nieuwleusen enorm bedanken voor het mede mogelijk maken hiervan!