• S.V. Nieuwleusen krijgt zicht op de tweede plaats

 • Zaterdag 29 april behaalde S.V. Nieuwleusen een prima 1-2 overwinning op Enter Vooruit. Door puntverlies van DOS’37 en Gramsbergen hebben de oranjehemden de 2e plaats in het vizier. Deze plaats heeft in de nacompetitie het voordeel dat 1e wedstrijd thuis wordt gespeeld. Het wordt dus nog een spannende ontknoping van de competitie.

  Door afwezigheid van Roy Bollemaat en Tom Vasse moest trainer Jeroen Elzinga wat schuiven in zijn formatie. Kris Tinholt nam de plaats in van Roy Bollemaat en  Tieme Brinksma maakte zijn basisdebuut. Beide spelers speelden een uitstekende wedstrijd.

  Bekijk hier de foto's die gemaakt zijn door Henk Pluimers van  Enter Vooruit:

  https://www.henkpluimers.nl/foto/ev22nl23-foto/

   S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd maar gaandeweg de 1e helft nam Enter vooruit het over. De betere kansen waren voor de gastheren. Toch kwam S.V. Nieuwleusen vlak voor rust op voorsprong. Een afstandsschot van Thomas Koobs belandde op de paal, een minuut daarna schoot hij weer van afstand en nu was het wel raak: 0-1. Op slag van rust werd het zelfs 0-2 na een prachtige actie van Tieme Brinksma, hij schoot de bal hard in de benedenhoek.

  Na de rust leek er in eerste instantie niets aan de hand. Na de comfortabele voorsprong leken de gasten een eenvoudige 2e helft tegemoet te gaan. Dit verliep toch anders. Na een lichte overtreding kreeg Ruben Brinkman een gele kaart en een overtreding op Tieme Brinksma werd niet bestraft. Dit wekte irritatie op bij de Nieuwleusenaren. Enter Vooruit deed er een tandje bij en in de  65e min viel de aansluitingstreffer. De scheidsrechter liet een overtreding op Tim Hoogenkamp gaan en S.V. Nieuwleusen was even niet bij de les. Uit de daaropvolgende corner kopte Jesse Nijkamp raak. In deze fase van de wedstrijd werd het er allemaal niet vriendelijker op. Nadat Enter Vooruit uit een vrije trap op de paal kopte leek even later S.V. Nieuwleusen de wedstrijd te kunnen beslissen toen Thomas Koobs in het strafschopgebied neer werd gelegd. Dit was een honderd procent penalty, maar scheidsrechter Dorrestijn, die er vlak bij stond, wuifde het weg. Het bleef nog even spannend en de opluchting was dan ook groot toen het eindsignaal klonk. Zaterdag 6 mei is S.V. Nieuwleusen vrij en op zaterdag 13 mei staat de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Meppel.

  Scoreverloop:

  40e min.: 0-1 Thomas Koobs

  45e min.: 0-2 Tieme Brinksma

  65e min.: 1-2 Jesse Nijkamp

  Opstelling S.V. Nieuwleusen:


  Doel: Tim Hoogenkamp
  Verdediging: Nemo Hekkert(79e min. Sander Lefers), Saake Malestein, Kris Tinholt, Leon de Raad
  Middenveld: Stijn Hoekstra( 86e min. Lars Hersevoort),  Ruben Brinkman(59e min. Roy in ’t Veld), Thomas Koobs, , Reinier Meijerink (c)
  Aanval: Bas Evenboer, Tieme Brinksma,