• S.V. Nieuwleusen JO9-3JM Zaalkampioen 2022-2023

• Na een veldfase waarin het geluk niet erg aan onze zijde was en we veel verliespartijen moesten incasseren zijn we op 17 december de zaalcompetitie gestart in Ommen.

Omdat veel kinderen (mede door corona) dit nog nooit hadden meegemaakt en onze veldperiode niet geheel vlekkeloos verliep hadden we allen geen idee wat we konden verwachten.
    De zaal is anders dan op het veld en dat werd de eerste pot meteen duidelijk. Tot onze eigen verbazing wonnen we deze gemakkelijk van Lemele met 4-0.
    De tweede wedstrijd tegen vv DES gingen we ook vliegensvlug van start en kwamen gelijk al op 2-0 voorsprong. Helaas gaven we dit nog weer weg. Met een eindstand van 2-2 sloten we onze eerste zaaldag af, best tevreden voor een eerste keer.

De tweede zaaldag in Luttenberg speelden we de eerste wedstrijd tegen FC Dalfsen gelijk met 1-1. Een zucht van verlichting bij beide ploegen want je voelde dat dit dubbeltje voor beide teams zomaar eens de andere kant op kon vallen. De tweede tegen Lemele werd weer gemakkelijk gewonnen met maar liefst 5-0 en de kinderen worden steeds enthousiaster. Ze beginnen stuk voor stuk te vragen: “Heb je mijn goal wel gefilmd?” Een prima resultaat na speeldag 2.

Na de oliebollen en de knieperties trappen we op 7 januari af in Dalfsen. Nadat midweeks via de S.V. Nieuwleusen website een tussentijdse stand binnenkwam. (Wij wisten niet dat dit werd bijgehouden)
    Een aangename verassing; wij staan derde!!

De eerste tegen SDOL werd gewonnen met 2-0, de tweede tegen Balkbrug gewonnen met 2-1, de derde tegen Balkbrug 1-1 gelijk en de laatste van de dag tegen FC Dalfsen werd, verrassend, gewonnen met 3-0.

We gingen ongeslagen de laatste week in!
    Het vertrouwen groeit en inmiddels zijn de kinderen van S.V. Nieuwleusen JO9-3JM veranderd in Memphis, Frenkie, Mbappe, Noppert, van Dijk en Ronaldo.
    Ik heb oren te weinig en ongeveer iedere 15 seconden komt de vraag “Kunnen we kampioen worden?” “Zijn we nu eerste?”
    Als voorafgaand aan de laatste speeldag de tussenstand weer wordt gedeeld, komt het verlossende antwoord op die vraag. “Ja! We kúnnen kampioen worden!” En dat op eigen grondgebied!

Kinderen vragen hun ouders/broertjes/zusjes/opa’s/oma’s om te komen kijken.
    De spanning stijgt die week en de griepgolf slaat helaas ons team niet over.
    De eerste wedstrijd tegen SDOL komen we achter, maar buigen we knap om naar een 3-2 overwinning.
    De tweede en tevens laatste wedstrijd tegen de nummer 1, vv DES, moet een minimaal gelijkspel worden behaald.
    Helaas komen we achter en het kampioenschap lijkt ons uit de handen te glippen.
    Nog een paar kansen vliegen net naast ons doel en worden door onze keeper knap gepakt.
    De tijd tikt weg en we verdienen nog een corner.
    13 seconden op de klok, nog één keer met zijn allen naar voren en JAAAAAAAAAAAAAA de 1-1 vliegt binnen!
    vv DES trapt niet eens meer af en S.V. Nieuwleusen JO9-3JM is zaalkampioen!
    Een geweldige teamprestatie, gefeliciteerd aan alle kinderen van JO9-3JM.

• Op de foto:

Bovenste rij van links naar rechts:
    Robin Brinkman (Trainer/Coach), Wes Boers, Liam Schra, Quinten Eikelboom, Tom van den Berg, Oliver Koning, Jesse Roesink, Kim van den Berg (Leidster/Coach)

Onderste rij van links naar rechts:
    Boet Dalessi, Ian Middeljans, Anouk Doorneweerd

Op de foto ontbreekt Jort Willering