• S.V. Nieuwleusen JO13-1JM kampioen 2022-2023

 • Zaterdag 20 mei is S.V. Nieuwleusen JO13-1JM kampioen geworden van de 1e klasse! In een rechtstreeks kampioensduel op bezoek bij nummer 2, SV Zwolle JO13-1 werd er overtuigend met 0-5 gewonnen!

  De afgelopen weken was de JO13-1JM op stoom en werden diverse concurrenten aan de zegekar gebonden. Enige concurrent die over bleef was uitgerekend SV Zwolle tegen wie de laatste competitiewedstrijd gepland stond. Bij winst of gelijkspel kon het feestje losbarsten aan S.V. Nieuwleusen kant, bij verlies zou SV Zwolle er met het kampioenschap vandoor gaan.

  Zaterdagochtend arriveerden staf en spelers bij de club om de laatste tactische besprekingen door te nemen en vol vertrouwen richting Zwolle af te reizen. Op een achterliggend grasveld zorgden de meegereisde supporters van S.V. Nieuwleusen tijdens de opkomst van de spelers voor een mooie sfeeractie met rookfakkels. S.V. Nieuwleusen begon onder aanvoering van aanvoerder Thijs scherp aan de wedstrijd, tegenstander SV Zwolle werd vanaf de 1e minuut bij de keel gegrepen en geen moment meer losgelaten. Dit resulteerde gelijk in een grote kans voor Owen, welke helaas op de paal belande. Na nog een paar gevaarlijke momenten voor de goal van SV Zwolle, is het Thijs die met een geplaats schot de score opende, 0-1! Niet veel later werd door een perfecte corner van Floris T. de 0-2 hard ingekopt door Stef bij de 2e paal. Blijdschap binnen het gehele team en de supporters aan de kant! Een perfecte start van de wedstrijd, SV Zwolle moest nu al 3 goals maken om nog kampioen te worden. Trainers Tieme en Tom gaven een duidelijk signaal af richting de spelers om de druk er op te houden, om de voorsprong uit te bouwen. Door het goede spel en de vechtlust van alle spelers bleven de kansen komen, na het missen van een uitgelezen kans op 0-3 kwam er een grote kans voor SV Zwolle. Deze ging tot ieders opluchting mis. Door het verdedigingskwartet Mart, Kyan, Daan en Jasper werden er niet tot nauwelijks kansen weggegeven. Na een goede verovering van Siem op het middenveld is het vlak voor rust Owen die met een mooie actie vanaf de linkerflank, de bal keurig in de korte hoek schiet. Dik verdiend gaan we rusten met een 0-3 voorsprong!

  De staf, spelers en supporters gaan tevreden richting kleedkamer en kantine. De spelers hadden het besef dat er nog 30 minuten moest worden gevoetbald en dat we volop gas moesten blijven geven om SV Zwolle geen enkele kans te geven om terug te komen in de wedstrijd. Tijdens de rust werden er een paar wissels doorgevoerd; Guido, Bas en Jayden komen het veld op voor Floris T., Siem en Mart. Aan het begin van de 2e helft, was het spel wat in evenwicht echter bleven de spelers scherp en werd er geen kansen weg gegeven. Langzaam namen wij het initiatief en met goed voetbal werden de kansen weer gecreëerd. Na een vlot lopende aanval was het Noa die attent reageerde om de bal binnen te tikken, 0-4! Met nog maar een kwartier te spelen was dit de genadeslag voor SV Zwolle. Onze spelers bleven er voorgaan en namen geen genoegen met 0-4. Dit resulteerde 10 minuten voor tijd in de 0-5 door Owen na goed doorzetten van Guido.

  De laatste 10 minuten werden er nog 3 wissels doorgevoerd; Floris T., Siem en Mart komen het veld op voor Noa, Owen en Stef. Door beide teams werden er weinig kansen meer bij elkaar gevoetbald. De mooiste aanval van de wedstrijd leverde helaas geen goal op, via een goede combinatie via de linkerkant met Jayden en Bas werd de verhoede gevonden echter miste het schot overtuiging. Door attent keeperswerk van Floris Hoekman in het laatste gedeelte van de wedstrijd werd ook de 0 gehouden. De uitstekende leidende scheidsrechter Helbers blaast voor de laatste keer op zijn fluit, het kampioenschap is binnen! Het feestje wordt uitbundig gevierd op het veld met uiteraard champagne! Na het bedanken van de supporters werd nog een laatste foto gemaakt onder de lat, om vol blijdschap richting Nieuwleusen te gaan. Hier werden we onthaald met vuurwerk en stond een lekkere snack op ons te wachten. Na het maken van de kampioensfoto op het hoofdveld van S.V. Nieuwleusen onder het bord ‘Hogerop met eigen talent’, bouwen de spelers nog een feestje met de voetbalkleren aan onder de douche! In de avond werd het feestje volop verder gevierd bij de familie Hoekman, om een fantastische dag af te sluiten met elkaar!

  Al met al een dik verdiend kampioenschap! Na de winterstop heeft het team grote stappen gezet, zowel qua spel als volwassenheid. Een hecht team, waar we gedurende het seizoen erg van hebben genoten! We zijn super trots op de jongens en meid! 

  Via deze weg willen we alle ouders en betrokken personen binnen S.V. Nieuwleusen bedanken! De betrokkenheid gedurende het seizoen en op deze dag was fantastisch om te zien! Tot slot verdienen 2 gastspelers het ook nog om benoemd te worden. We willen Kyan, uitkomend voor JO13-2 en Jippe spelend in JO11-1 bedanken voor hun inzet in onze competitiewedstrijden de afgelopen weken. Jullie hebben ook bijgedragen aan het kampioenschap. Vrijdag 26 mei sluiten we het seizoen met alle spelers en ouders af met een activiteit en BBQ.

  Staf S.V.  Nieuwleusen JO13-1JM

  Tieme, Christiaan en Tom

  Op de kampioensfoto:

  Staand van links naar rechts
  Tom Vasse(trainer), Noa Herssevoort, Daan Leeuwenkuijl, Kyan Hoeve, Stef Harink, Siem Stegerman, Thijs Bouwman(aanvoerder), Jasper Nijboer, Tieme Brinksma(trainer), Christiaan Leeuwenkuijl(leider)

  Zittend van links naar rechts
  Owen Talen, Floris Tinholt, Guido van den Bergh, Floris Hoekman, Mart Bijker, Jayden ter Bruggen, Bas Velthuis