• S.V. Nieuwleusen heer en meester en pakt koppositie

 • Zaterdag 11 november trad S.V. Nieuwleusen, op het eigen sportpark t’ klaverblad, aan tegen Tubantia uit Hengelo. Doordat het hoofdveld, door de vele regen van de laatste tijd, niet bespeelbaar was werd er uitgeweken naar het ‘betere’ gras van veld 2. Waar het S.V. Nieuwleusen vorig jaar niet lukte, om in het debuutseizoen van de tweede klasse, te winnen van Tubantia, slaagde het nu met vlag en wimpel.

  Bekijk hier de samenvatting:

  Samenvatting S.V. Nieuwleusen 1 - Tubantia 1 - YouTube

  In de vijfde minuut was het al raak toen Tieme een pass van Reinier ontving en deze heerlijk transformeerde naar Randy die als spits koelbloedig de 1-0  aantekende. Tubantia probeerde wel het tij te keren maar wanneer de ploeg van trainer Jeroen Elzinga ook maar iets aanzette werd het direct gevaarlijk. Zo was het ook in de 28e minuut toen Tieme via een combinatie Randy vond en deze de bal panklaar legde voor Tom Vasse die deze prachtige aanval stijlvol afrondde. Er regende nog meer kansen voor onder andere Reinier Meijerink maar de nekslag voor Tubantia volgde vlak voor rust toen Boaz Dekker, Tom Vasse torpedeerde en terecht de rode kaart gepresenteerd kreeg van scheidsrechter O’Niel.

  Met tien man was er voor de mannen uit Hengelo geen houden meer aan in de tweede helft. S.V. Nieuwleusen bleef geconcentreerd en vol overgave voetballen voor een grotere overwinning èn om het talrijke publiek te blijven vermaken. De omsingeling leverde in het eerste deel van de tweede helft nog geen doelpunten op maar wel veel hachelijke situaties voor het doelgebied van keeper Thom te Vaanholt. Het was uiteindelijk in de 78e minuut aanvoerder Reinier Meijerink die ‘droog’ de trekker overhaalde en de 3-0 binnen schoot. Ook Randy mocht nog even met zijn jeugdige fans achter het doel knuffelen toen hij achter zijn standbeen langs 4-0 binnen hakte. Het slotakkoord was ook voor Randy die een schitterende pass van Reinier verzilverde. Al met al een vermakelijke voorstelling van de Nieuwleusenaren op het bijveld van het sportpark.

  Zaterdag 18 november volgt om 14.30 de wedstrijd in en tegen Den Ham. De wedstrijden tegen Den Ham zorgden altijd voor spektakel. Bij winst is de eerste periodetitel binnen wat eventueel alvast een toetje is voor na de competitie.

  Scoreverloop:

  5e min.            : Randy Vink 1-0

   

  28e min.          : Tom Vasse 2-0

   

  78e min.          : Reinier Meijerink 3-0

   

  82e min.          : Randy Vink 4-0

   

  90e min.          : Randy Vink 5-0

  Opstelling S.V. Nieuwleusen:

   

  Doel: Tim Hoogenkamp

   

  Achter: Kris Tinholt (68e min. Nemo Hekkert), Roy Bollemaat, Saake Malestein, Leon de Raad (85e min. Lars Herssevoort)

   

  Midden: Tom Vasse (68e min. Stijn Hoekstra), Roy in’t Veld (68e Ruben Brinkman), Reinier Meijerink, Thomas Koobs

   

  Voor: Tieme Brinksma (85e Rinse Visscher), Randy Vink

 • Pupillen van de week:

  De pupillen van de week waren Sem Telman(rechts) en Mart Veijer, beide jongens voetballen in JO12-1. Sem speelt in de spits en zijn favoriete club is Feyenoord. Santiago Giménez vindt hij de beste voetballer. Buiten het veld mag hij ook graag samen met zijn opa racen op de racefiets. Teamgenoot Mart voetbalt centraal op het middenveld. Hij is fan van Real Madrid en zijn favoriete speler is Christiano Ronaldo. Als hobby's heeft jij crossfietsen en gamen.