• S.V. Nieuwleusen 1 sluit fantastisch seizoen af in Wielen

  26 jun 2024
 • Afgelopen weekend heeft het 1e elftal het prachtige voetbalseizoen 2023-2024 afgesloten tijdens het jaarlijkse teamweekend. In Wielen, vlak over de grens bij Hardenberg, werd met veel ruimte voor ontspanning en plezier teruggekeken op het afgelopen seizoen. Daarnaast werd er ook afscheid genomen van enkele spelers en stafleden.

  EK-voetbal

  Op vrijdagmiddag namen we intrek in de Grenslandhoeve. Tegen de tijd dat de voltallige selectie zich had gemeld en gesetteld, was het al vlot tijd om het weekend weg af te trappen met een barbecue. In de avond hebben de heren zich uitstekend in Hardenberg vermaakt met onder ander het volgen van de EK-wedstrijd Nederland – Frankrijk in een plaatselijke kroeg. 

  Afscheid

  De zaterdagochtend stond in het teken van ‘afscheid’. Daarbij werden mooie en dankbare woorden uitgewisseld tussen aanvoerder Reinier Meijerink en de afzwaaiende spelers Ruben Brinkman, Randy Vink, Jille Brinksma en stafleden Wouter Tabbers en Alexander Oldeman. Allen werden bedankt voor de bewezen diensten en kregen volgens traditie een bijhorende karikatuur of groepsfoto uitgereikt.

  Alexander benadrukte in zijn dankwoord dat hij het geweldig naar zijn zin heeft gehad bij S.V. Nieuwleusen en onderstreepte dit met voor ieder persoonlijk een dankzinnetje. Zoals we al van hem gewend waren had hij ook dit weer keurig voorbereid.

  Ook Randy gaf aan met pijn in zijn hart afscheid te nemen, om de geboden kans bij Berkum met beide handen aan te grijpen. Met maar liefst 69 competitiedoelpunten in 71 competitieduels, kan niet anders worden gesteld dan dat we Randy zeker gaan missen, maar hem deze stap van harte gunnen!

  Voor de carrière van Ruben bij onze hoofdmacht moest verder worden teruggeblikt. De routinier maakte de 200 caps vol en kan daarmee terugkijken op een fantastische tijd bij ons 1e elftal.

  Voor zowel Jille als Wouter verliep hun voetbalcarrière niet zoals gepland, daar blessureleed roet in het eten gooide. Jille heeft zicht inmiddels volledig gestort op de wielersport, wat hem goed afgaat.

  Wouter switchte eerder al naar een trainerscarrière, en liep afgelopen seizoen stage bij onze hoofdmacht. Volgend seizoen is hij eerste keuzeheer bij vierdeklasser vv Mariënberg.

  Vermaak

  Zaterdagmiddag reisden we af naar Rheeze, voor een potje paintball. Het fanatisme wat we in de voetbalwedstrijden hebben gezien dit seizoen was hier ook duidelijk aanwezig. Menig speler liep wat blauwe plekken op, doordat er tot op het scherpst van de snede werd gestreden om de vijandelijke vlag te bemachtigen. Na de veldslag gingen we terug naar de Grenslandhoeve waar we ons goed vermaakten met de aanwezige spelen (o.a.  snooker, tafeltennis, sjoelen) of voetbal kijken.

  Na onze magen goed gevuld te hebben met eten van de lokale chinees was er door de organisatie een pubquiz georganiseerd met onder andere vragen over hilarische momenten uit het afgelopen seizoen. Na de quiz gingen we naar groot tentfeest in Duitsland waar het tot in de late uurtjes nog gezellig was.

  Al met al was het een gezellige afsluiter, van wederom een schitterend seizoen. We bedanken de Club van 100 voor hun bijdrage, waardoor dit weekend mede mogelijk was. 

  Deze week laden we ons nog éénmaal op, voor een mooie seizoen afsluiter tegen PEC Zwolle. Daarna gaan we genieten van een korte zomerstop, waarna begin augustus de voorbereiding op het 3e aangesloten seizoen in de tweede klasse wordt hervat.