• Puike prestatie van JO9-1 op Ausnutria Jeugdtoernooi van SC Heerenveen

• Het laatste weekend van oktober mochten we met S.V. Nieuwleusen JO9-1 deelnemen aan het finaletoernooi wat georganiseerd werd door BVO sc Heerenveen. Met een hele kolonne auto’s met ouders en overige familieleden reden we naar sportpark Skoaterwoald waar het toernooi plaatsvond in een stralende najaarszon met bijna zomerse temperaturen.

De plaatsing voor het toernooi was al een prestatie op zich. Op 28 september was S.V. Nieuwleusen JO9-1 uitgenodigd bij vv Dwingeloo om met 13 andere teams te strijden voor een ticket voor het finaletoernooi. In de eerste wedstrijd werden de leeftijdsgenoten van vv Staphorst met 5-0 op waarde geklopt. VKW uit Westerbork kon er vervolgens aan geloven en werd met 4-0 verslagen. Tegen vv Dwingeloo waren de jongens compleet los en werd  een klinkende 6-0 overwinning behaald. De kers op de taart was de 5-0 overwinning tegen het jeugdteam van FC Meppel. Plaatsing voor het finaletoernooi was hiermee een feit!

Het toernooi zelf werd op deze dag nog afgesloten met de Champions league finale poule. De verbijstering bij het krijgen van het eerste tegendoelpunt zorgde ervoor dat we tegen een nederlaag aanliepen bij de jeugdgenoten van FC Assen, 4-1, en bij het andere team van FC Meppel 4-0. Met een 2-0 overwinning sloten we het toernooi positief af en konden de jongens niet veel later aan de patatten.

Op drie andere toernooien in het noorden van Nederland kwalificeerden zich de overige 12 teams waardoor we afgelopen weekend met totaal 16 teams het finaletoernooi gingen spelen.

De eerste wedstrijd van de poule mochten we aantreden tegen een talententeam van vv Heerenveen. Een beetje ongelukkig liepen we tegen een 2-0 nederlaag aan. ONT uit Opende werd vervolgens wel verslagen, 2-0. De laatste poulewedstrijd mochten we spelen tegen het tot dusver ongeslagen LSC uit Sneek. Na een zinderende voetbalshow stond er 3-0 voor S.V. Nieuwleusen op het scorebord. Drie teams hadden nu een gelijk aantal punten behaald en S.V. Nieuwleusen JO9-1 behaalde een tweede plek in de poule. Er volgden nog enkele wedstrijden voor de plaatsen 4 t/m 7. Van CVVO uit Lemmer werd nog gewonnen maar FC Meppel JO9-1 bleek weer een maatje te groot.

Van de meer dan 50 teams zijn we geëindigd op een 7e plaats. Een prachtige prestatie en een ervaring die de jongens niet snel zullen vergeten!