• Overwinning S.V. Nieuwleusen op Oranje Nassau

 • In de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen moest S.V. Nieuwleusen het zaterdagmiddag opnemen tegen Oranje Nassau uit Almelo. Op een zonovergoten Klaverblad werd het, mede door een loepzuivere hattrick van Randy Vink, 5-2 voor de thuisclub.

  Bekijk hier de samenvatting:

  https://youtu.be/vtyG_o9HwKc

  S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en in de 6e minuut zag Reinier Meijerink zijn inzet eindigen op de paal. Toch hadden de gasten uit Almelo in het eerste half uur het betere van het spel en kwamen in de 12e minuut op voorsprong doordat Ponsteen een mooie opgezette aanval goed afrondde.

  Vlak voor rust gaf Randy Vink zijn visitekaartje af door een loepzuivere hattrick binnen 5 minuten. Beide teams zochten de kleedkamer op met een 3-1 voorsprong voor de oranjehemden.

  In de 2e helft hetzelfde spelbeeld, Oranje Nassau bleef voetballen en dat resulteerde in de 60e minuut tot de aansluitingstreffer van Thijs Hindriks. Dit bleek ook meteen het laatste wapenfeit van de gasten.

  Jeroen Elzinga bracht wat verse krachten binnen het veld, waaronder Tieme Brinksma. In de 72e minuut zette Tieme, S.V. Nieuwleusen op een 4-2 voorsprong en ook het slotakkoord was van hem. Met zijn tweede goal van deze middag zette hij de 5-2 eindstand op het scorebord.

  Door deze overwinning en het verlies van Gramsbergen is S.V. Nieuwleusen naar de 3e plek is geklommen op de ranglijst, een fantastisch resultaat. Dit betekent dat S.V. Nieuwleusen voor de nacompetitie op zaterdag 3 juni om 14.30 uur in Kampen aan mag treden tegen DOS Kampen.

  Uiteraard kan ons vlaggenschip daar de nodige steun van de trouwe aanhang goed gebruiken. De supportersvereniging laat een bus rijden die om 13.30 uur vertrekt.

  Opgave voor de bus kan via onderstaand formulier:

  https://fd7.formdesk.com/svnieuwleusen/Aanmelding_bus

  Scoreverloop:

  12e min 0 – 1 Patrick Ponsteen

  38e min 1 – 1 Randy Vink

  39e min 2 – 1 Randy Vink

  42e min 3 – 1 Randy Vink

  60e min 3 – 2 Thijs Hindriks

  72e min 4 – 2 Tieme Brinksma

  87e min 5 – 2 Tieme Brinksma

   

  Opstelling S.V. Nieuwleusen:

  Doel: Tim Hoogenkamp

  Verdediging:  Roy Bollemaat, Leon de Raad (80e min Lars Herssevoort), Saake Malestein, Kris Tinholt

  Middenveld:  Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Reinier Meijerink, Tom Vasse (65e min Stijn Hoekstra)

  Voorhoede: Randy Vink, Bas Evenboer (65e min Tieme Brinksma)

 • De pupillen van de week waren Timotheus Verboom(links) en Ties Ruinemans, beide jongens spelen in JO12-1. Timotheus is keeper en zijn favoriete speler is dan ook doelman Manuel Neuer van FC Bayern Munchen, wat hij ook de beste club vindt. Buiten het veld mag hij graag wandelen met hond Staby. Teamgenoot Ties speelt als centrale verdediger en hij is fan van FC Barcelona. Zijn favoriete voetballer is Mathijs de Ligt, ook een centrumverdediger dus.