• Opnieuw zwaarbevochten overwinning S.V. Nieuwleusen

 • Op zaterdag 16 maart 2024 trad S.V. Nieuwleusen in Dieren aan tegen het gelijknamige V.V. Dieren. Na iets meer dan 90 minuten trok S.V. Nieuwleusen aan het langste eind en ging na een 1-2 overwinning met de 3 punten huiswaarts.

  S.V. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en kreeg in het begin van de eerste helft wat mogelijkheden via Thomas Koobs en Randy Vink om de leiding te nemen, maar deze werden niet verzilverd. Ook Dieren liet zich zeker niet ongemoeid en door het directe spel maakte het de verdediging van S.V. Nieuwleusen enkele malen best lastig. Beide clubs wisten echter voor de rust niet te scoren en dus werd de thee opgezocht met een 0-0 ruststand.

  In de tweede helft een aardig gelijk spelbeeld, S.V. Nieuwleusen trachtte de aanval te zoeken maar Dieren voetbalde zich daar bij vlagen goed onderuit. In de 52e minuut nam Dieren de leiding. Door matig ingrijpen van de Nieuwleusen defensie, wist Teun van Uum de bal achter Tim Hoogenkamp te schieten: 1-0.

  Dit was blijkbaar het sein voor S.V. Nieuwleusen om nog meer aanvallend te gaan voetballen. Gelukkig resulteerde dit voor het wederom veel aanwezige Nieuwleusense publiek voor de aansluitingstreffer van Randy Vink in de 74e minuut.

  In het laatste kwartier van de wedstrijd ging S.V. Nieuwleusen ook nog nadrukkelijk op zoek naar de winst deze middag en Bas Evenboer kopte in de 85e minuut een prachtige voorzet van Roy in ’t Veld achter doelman Olijslager: 1-2.

  Zo reisden de Nieuwleusenaren met de 3 punten huiswaarts en weet men de aansluiting met de koploper ATC te behouden. A.s. zaterdag 23 maart om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Oranje Nassau.

  Scoreverloop:

  52e min. 1 – 0 Teun van Uum

  74e min. 1 – 1 Randy Vink

  85e min. 1 – 2 Bas Evenboer

  Opstelling S.V. Nieuwleusen:

  Doel            : Tim Hoogenkamp

  Verdediging : Leon de Raad (30e Sander Bollemaat), Saake Malestein, Roy

                      Bollemaat, Nemo Hekkert, (65e Kris Tinholt)

  Middenveld  : Tom Vasse (46e Bas Evenboer) Stijn Hoeksta (60e Tieme

                       Brinksma), Roy in ’t Veld, Thomas Koobs (90e Niels Koets)

  Voorhoede   : Randy Vink, Reinier Meijerink