• Onmachtig S.V. Nieuwleusen strandt in het zicht van de haven

  16 jun 2024
 • Het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg was zaterdag het toneel van de finale in de nacompetitie. DOS Kampen en S.V. Nieuwleusen mochten hier gaan uitmaken wie volgend jaar in de eerste klasse zal uitkomen. Ondersteund door enorme supporterschares en prachtige sfeeracties, was het duidelijk dat het hier vanmiddag moest gebeuren. Helaas was S.V. Nieuwleusen niet bij machte om het DOS Kampen erg lastig te maken waardoor de Kampenaren met 1-2 zegevierden en volgend jaar een stapje hoger gaan voetballen.

  Bekijk hier de samenvatting:

  Samenvatting S.V. Nieuwleusen 1 - DOS Kampen 1 (youtube.com)

  De eerste helft begint met een wat aftastend S.V. Nieuwleusen terwijl DOS Kampen elkaar wat makkelijker weet te vinden. Het eerste kwartier gebeurt er nog niet veel en worden er nog geen grote kansen gecreëerd door beide teams. Slecht wegwerken van de Nieuwleusen defensie breekt in de 17e minuut de wedstrijd open als DOS Kampen keihard deze fout afstraft en Twan Knul onberispelijk binnenschiet, 0-1. Zeven minuten later is het wederom raak als Tim Hoogenkamp nog knap reageert op een dwarrelschot maar in de rebound is het Vincent Huisman die DOS Kampen op 0-2 zet.

  S.V. Nieuwleusen zal de rug moeten rechten en uit een ander vaatje gaan tappen, wil het de wedstrijd doen kantelen. Echter het enige gevaar wat S.V. Nieuwleusen in de eerste helft creëerde, kwam uit corners en vrije trappen. Pas na een halfuur spelen werd voor het eerst de keeper van DOS Kampen aan het werk gezet uit een vrije trap. Er volgden nog een aantal kopkansjes maar helaas zonder resultaat. Na ruim een halfuur spelen hield de hamstring van Randy Vink er mee op.  Wetende dat dit wel eens zijn laatste wedstrijd voor S.V. Nieuwleusen kon zijn moest hij zich zichtbaar geëmotioneerd laten vervangen door Tieme Brinksma. Tot aan de rust veranderde het spelbeeld niet en gaan we met een 0-2 achterstand rusten.

  Kris Tinholt is in de rust in de kleedkamer achtergebleven en Nemo Hekkert neemt zijn taken over als rechtsback. S.V. Nieuwleusen komt iets beter voor de dag en zorgt ervoor dat DOS Kampen iets verder terug moet. Helaas blijven nog steeds de kansen achterwege. De gevaarlijkste kansen zijn nog steeds voor DOS Kampen. Het lukt niet om verzorgd voetbal te spelen en er moet veel de lange bal gehanteerd worden en vaak uit nood. Af en toe druipt de frustratie ervan af en is het Tom Vasse die goed wegkomt met een gele kaart na een veel te laat ingezette tackle.

  Geheel onverwacht maar precies wat de wedstrijd nodig heeft, knalt Reinier Meijerink de bal de kruising in zodat S.V. Nieuwleusen toch nog de aansluitingstreffer te pakken heeft, 1-2. Dat er een tumultueuze slotfase aan gaat breken, is duidelijk maar helaas niet voor het doel van DOS Kampen. Aan de zijlijn is het Reinier die in de clinch ligt met een reservespeler van DOS Kampen die Reinier een klap in zijn nek geeft en met rood kan vertrekken. Niet veel later moet S.V. Nieuwleusen verder met tien man als Roy Bollemaat de rode kaart krijgt. Hij tikte een DOS speler van achteren aan die daarna voor de ogen van grensrechter een toneelstukje opvoerde. Nieuwleusen is in de laatste minuten niet meer bij machte om de gelijkmaker nog te forceren en moet toezien hoe DOS Kampen er met de buit vandoor gaat en volgend jaar in de eerste klasse gaat acteren. Uiteraard veel succes voor de Kampenaren maar erg jammer dat het oranjesprookje nu ten einde is.

  Scoreverloop:

  17’: 0-1 Twan knul

  24’: 0-2 Vincent Huisman

  87’: 1-2 Reinier Meijerink

  Opstelling S.V Nieuwleusen:


  Doel: Tim Hoogenkamp
  Verdediging:, Kris Tinholt (45e Nemo Hekkert) Saake Malenstein, Roy Bollemaat, Leon de Raad (74e Stijn Hoekstra),

  Middenveld: Thomas Koobs, Tom Vasse, Reinier Meijerink (c), Roy in ’t Veld
  Aanval: Randy Vink (36e Tieme Brinksma), Bas Evenboer