• Nieuwjaarstoespraak 2023: een FANTASTISCH jaar

 • Op de druk bezochte nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari hield voorzitter Erwin Van Leussen zijn traditionele nieuwjaarstoespraak.

  Nieuwjaarstoespraak 2023: een FANTASTISCH jaar

  Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters, wat mooi dat we jullie weer in ons mooie clubhuis kunnen verwelkomen, dat was de laatste jaren wel anders door de Corona-maatregelen. Dus welkom op de nieuwjaarsreceptie.

  Het jaar 2022 kende helaas weer treurige momenten. Op gepaste wijze is er stil gestaan bij het overlijden van:

  • Evert van den Berg – 29-4-2022 in de leeftijd van 69 jaar
  • Thijs Weelink – 2-6-2022 in de leeftijd van 80 jaar
  • Henk van Dijk – 16-9-2022 in de leeftijd van 83 jaar

  Alle bovengenoemde mensen waren nauw verbonden met en betrokken bij S.V. Nieuwleusen.

  Ik zal zoals gebruikelijk bij mijn nieuwjaarstoespraken een korte terugblik geven op het jaar 2022, een fantastisch jaar en op 2023 dat wordt ook vast een fantastisch jaar.

  Het was weer fijn om bij elkaar te zijn langs de lijn en in ons clubhuis gezellig na te praten. Het is heel zichtbaar geworden welke belangrijke rol verenigingen hebben in onze maatschappij en zorgen voor samenkomst en gezelligheid van onze inwoners. Het is op de zaterdagen nog nooit zo druk geweest op ons sportpark en in ons mooie clubhuis. We hebben zelfs extra tafels in ons clubhuis gezet, zodat elk team bij elkaar kan zitten. En wat is het gezellig, elke zaterdag weer!

  Er werden al diverse kampioenschappen gevierd. In december zijn JO11-1, JO12-1, JO13-2, JO15-1 en MO13-1 kampioen geworden. Supermooi. Het kampioenschap van ons 1e heren elftal is ook zeker niet onopgemerkt gebleven. Eerst was er wat teleurstelling dat we mogelijk door de week kampioen zouden worden. En dat is ook gebeurd, maar achteraf was die teleurstelling onterecht, want wat hebben we 2 fantastische feestavonden gehad. Daar wordt nog lang over nagepraat. En ons eerste team doet het ook prima in de 2e klasse, hopelijk gaat het trainingskamp van volgende week hier nog extra aan bijdragen.

  Maar wat naast die kampioenschappen natuurlijk het belangrijkste is, is de spelvreugde en het plezier dat voetbal met zich meebrengt. Iedereen kan op zijn of haar niveau lekker sportief bezig zijn. En daarna even gezellig samenzijn in ons mooie clubgebouw om een feestje te vieren. Fantastisch om dit bijna elke dag van de week te zien.

  Ik blijf het maar zeggen, dat het balletje hier rolt is te danken aan al die vrijwilligers die dit mogelijk maken. Ongeveer 300 hebben we er. Er is een vrijwilligerscommissie opgericht die heeft al veel goede dingen gedaan en in kaart gebracht. Zo onderzoeken en bespreken ze hoe we het werk met elkaar lichter kunnen maken door het inzetten van allerlei nieuwe tools en snufjes of hoe we bijvoorbeeld zwaardere vrijwilligerstaken kunnen opsplitsen waardoor het lichter wordt. En bijvoorbeeld ook om het makkelijker te maken om vrijwilligerstaken te ruilen met elkaar. Vele handen maken licht werk! Van dit mooie vrijwilligerscorps wil je deel uit maken. Ik ben ontzettend trots op onze vrijwilligers die altijd maar weer klaar staan.

  De traditionele Ajax-clinic is weer heel succesvol verlopen. Het lukte even niet op het hoofdveld, want daar werd druk gewerkt aan de LED - verlichting zoals jullie kunnen zien. Ons 1e damesteam had de primeur om onder de nieuwe LED -verlichting te voetballen en ze versloegen de tegenstander ruim. Ik denk dat ze binnenkort alleen nog maar ’s avonds willen voetballen.

  Ook zijn de energie slurpende gasontladingslampen op de andere velden allemaal vervangen door LED -verlichting. We hadden nooit kunnen voorzien dat de energieprijzen zo gigantisch zouden stijgen, maar deze investering verdient zich nog sneller terug dan berekend.

  We hebben ons 65-jarig bestaan gevierd, met de huldiging van diverse leden met hun jubileum. Met als klapstuk de huldiging op zaterdag van Bé Harke, Ton Tempelman en Klaas Dunnink. Zelfs de burgemeester kwam hen nog even feliciteren. Ook waren onze sponsoren massaal aanwezig.

  Ook hebben we weer de nodige nieuwe sponsoren mogen verwelkomen, en wat te denken van al die sponsoren die ons jaar na jaar trouw blijven. De meeste sponsoren zijn en blijven bescheiden, maar het mag echt wel een keer benadrukt worden: Ook zonder jullie is wat we hier voor elkaar krijgen niet mogelijk!

  Als ik dan vooruit kijk naar 2023 dan blijven we bezig met plannen voor de toekomst.

  Zo willen we in de zomerstop de kleedkamers en andere ruimtes verduurzamen en gasloos maken door te gaan werken met warmtepompen. Voor de overige renovaties zullen gemaakt worden om deze uit te voeren in verschillende fases. Prioriteit 1 is hierbij extra kleedruimtes en de facelift van de kleedkamers voor de scheidsrechters. Verder blijven we stapje voor stapje doorwerken aan een mooie en éénduidige uitstraling van onze accommodatie. We blijven gestaag doorgroeien in onze groeikern Nieuwleusen.

  Rond de zomer gaan onze kunstgrasvelden 3 en 4 vervangen worden door nieuwe kunstgrasvelden met kurk en olijfboompitten. Natuurproducten ook in het kader van verduurzaming.

  Verder wordt er onderzocht waar een extra kunstgrasveld in de kern Nieuwleusen kan komen. Bij Be Quick’28 loopt momenteel een pilot met warmtewinning onder een kunstgrasveld. De eerste resultaten zijn hoopvol, maar er is nog wat tijd en onderzoek nodig om definitieve resultaten en toepassingen te kunnen vaststellen. Wij hebben aangegeven hier graag ons natuurgrasveld 2 voor beschikbaar te stellen. Het zou toch fantastisch zijn als we met deze warmtewinning in het voorjaar en zomer ons zwembad ‘De Meule’ kunnen verwarmen, waardoor de energiekosten hiervoor fors dalen. Tot nu toe is er nog geen besluit genomen.

  Dan moet ik natuurlijk nog wat roepen over de Nederlandse Eredivisie, ik zal het kort houden Ik feliciteer Feijenoord met het Herbstmeisterschaft, maar ik denk dat AJAX wederom kampioen wordt, want echte klasse komt altijd bovendrijven. Het is wel spannender dan ooit en dat is goed voor de competitie.

  Ik wens iedereen een heel gezond, sportief en succesvol 2023! Laten we een consumptie ophalen en dan proosten we straks gezamenlijk met elkaar op het nieuwe jaar.