• Klaas Mijnheer nieuwe assistent trainer S.V. Nieuwleusen 1

    29 mei 2023
  • Bij S.V. Nieuwleusen wordt Klaas Mijnheer vanaf het nieuwe seizoen toegevoegd aan de technische staf van het vlaggenschip. De 57 jarige oefenmeester uit Rouveen maakte eerder bekend komende zomer te stoppen als hoofdtrainer van Vitesse’63, omdat hij die rol steeds lastiger kon combineren met zijn werk als lector bij Hogeschool Windesheim. Bij S.V. Nieuwleusen vindt hij een mooie nieuwe uitdaging, waarin hij beide rollen wél  kan combineren.

    Met Klaas Mijnheer voegt S.V. Nieuwleusen een flink portie ervaring toe aan de technische staf, én iemand die de club al kent. Klaas was vanaf de zomer van 1997 twee seizoenen de trainer van ons 2e elftal, waarna hij als hoofdtrainer aan de slag ging bij DSV’61 in Doornspijk en later bij VV Wilsum. Daarna vertrok hij naar VHK (Sint Jansklooster), waarmee hij in zijn eerste seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de 2e klasse. In 2012 keerde hij terug naar zijn geboorteplaats Rouveen, waar hij eerst als hoofdtrainer (in de eerste en tweede klasse), daarna als trainer van het tweede elftal, en later weer als interim-hoofdtrainer actief was. De afgelopen vier seizoenen was Klaas als hoofdtrainer actief bij Vitesse ’63, waar in zijn eerste seizoen het kampioenschap van de 4e klasse werd behaald. Inmiddels heeft zijn huidige ploeg zich gemanifesteerd als stabiele middenmoter in dezelfde 3e klasse als die waar S.V. Nieuwleusen vorig jaar nog kampioen van werd. Afgelopen zaterdag wist zijn ploeg zelfs beslag te leggen op de 3e periodetitel, wat hen het recht geeft om mee te strijden in de nacompetitie voor een plek in de 2e klasse; een unieke prestatie voor de Drentenaren.

    Bij S.V. Nieuwleusen wordt Klaas de vervanger van Erwin Goutbeek, die eerder heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen als assistent trainer. De technische commissie van S.V. Nieuwleusen heeft er veel vertrouwen in dat Klaas complementair is aan de rest van de staf, en een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van haar jeugdige vlaggenschip en het vervolg van de ingezette koers.

    Eerder maakte de club al bekend dat de rest van de staf, en zo ook de selectie, intact blijft. Zie ook het eerdere nieuwsbericht op onze website; Staf- en selectie nieuws S.V. Nieuwleusen 1 | sv Nieuwleusen