• Geen voetbalactiviteiten in de zaal tijdens winterstop

 • En dan is het alweer winterstop…………..Na een boeiend najaarsseizoen werden toch weer geconfronteerd met een oplaaiing van het COVID-19 virus en de door de overheid genomen maatregelen. Geen publiek meer langs de lijnen en de trainingen na 17:00 uur konden niet meer doorgaan.
  Gelukkig konden voor een groot deel de competities nog wel worden uitgespeeld. De winterstop is normaal een periode waarin S.V. Nieuwleusen tal van activiteiten worden georganiseerd zoals KNVB jeugd zaalcompetitie, Nizato toernooi voor de basisscholen en ook het befaamde Oliebollentoernooi voor de senioren.

  In navolging van de verlenging van de Coronamaatregelen en het eerder sluiten van de basisscholen door de overheid, heeft de KNVB na de persconferentie van 14 december, besloten om de winter-zaalcompetities voor de jeugd niet door te laten gaan. Als S.V. Nieuwleusen hadden we ons al geschikt in het feit dat het Nizato toernooi en het Oliebollen toernooi, onder de huidige maatregelen, geen doorgang konden vinden mede omdat de gezelligheid met elkaar hierin een belangrijk onderdeel is.

  Wij vinden dit erg jammer voor alle spelers/speelsters want hoe leuk is het om in de winterstop in de zaal te voetballen.

  Als S.V. Nieuwleusen nemen wij onze verantwoordelijkheid en hebben besloten deze winterstop geen zaalactiviteiten te organiseren. Ook liggen de meeste reguliere trainingen gedurende deze periode eveneens stil.

  Jong Oranje:
  Zaterdag 18 december zal in De Spil alleen Jong Oranje nog een afsluitende zaaltraining hebben, van 9:00 uur tot 10:00 uur.
  Verdere planning voor 2022 in de zaal of op het veld zie nieuwsartikel over Jong Oranje.

  Herstart 2022:
  Zoals de huidige KNVB planning het zich laat aan zien zullen de competities als volgt starten:

  • Zaterdag 22 januari: Start van 3e Fase voor: O8 t/m O12 teams
  • Zaterdag 29 januari: Start van de competitie voor O13 en ouder

  We hopen dat de trainingen vanaf 17 januari kunnen worden opgestart.

  We hadden het uiteraard heel graag anders gezien, en velen met ons.
  Ondanks alles wensen wij iedereen hele fijne dagen toe.

  Bestuur voetbalzaken S.V. Nieuwleusen