• Fantastische comeback van S.V. Nieuwleusen

  10 sep 2023
 • S.V. Nieuwleusen heeft de bekerwedstrijd in Wezep tegen 1e klasser WHC met 3-3 gelijkgespeeld. Na een slijtageslag op een snikheet sportpark Mulderssingel speelde S.V. Nieuwleusen een ijzersterke 2e helft. In het laatste half uur werd een 3-0  achterstand volledig weggepoetst.

  Bekijk hier de samenvatting:

  https://youtu.be/ulx4BOJUsIY?si=Il4MBP94Wbv9HTZw

   

  Al in de 3e minuut kwam S.V. Nieuwleusen op achterstand. Na een mooie actie van Jelle Post, tikte Sargon Gouriy de bal binnen. Ondanks de valse start begonnen de gasten scherp aan de wedstrijd en kregen ook enkele kleine kansjes. Na een half uur spelen ontsnapte de gevaarlijkste man van WHC, Jelle Post aan Leon de raad en zijn voorzet werd  door Jurrian van de Brink fraai afgewerkt in de bovenhoek.

  In die 1e helft wisten de Wezepers elkaar makkelijk te vinden. S.V. Nieuwleusen kreeg wel kansen, maar was bij vlagen toch wat te slordig aan de bal, ruststand 2-0.

  Na vijf minuten in de 2e helft kreeg S.V. Nieuwleusen weer een tegenslag te verwerken. Na een corner was iedereen de bal kwijt en Jochem Oude Booijink rommelde de bal binnen. Het leek erop dat de wedstrijd nu wel gespeeld was en de gedachten van de supporters uit Nieuwleusen gingen al uit naar het Oranjefeest in Nieuwleusen. Maar het werd in die 2e helft een Oranjefeest in Wezep. De oranjehemden schakelden een tandje bij en zetten WHC onder druk. Dit resulteerde in de 60e minuut in een goal van Randy Vink. Na een voorzet van Leon de Raad, schoot hij de bal beheerst achter doelman Ter Wielen. S.V. Nieuwleusen bleef doorgaan en in de 72e minuut scoorde Thomas Koobs de aansluitingstreffer. Op de rand van het 16 meter gebied legde Reinier Meijerink de bal breed op Thomas, die hem in de verste hoek schoof. In blessuretijd werd Roy in ’t Veld gevloerd in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd koelbloedig afgerond door Roy Bollemaat.

  De ploeg verdient een groot compliment door onder tropische omstandigheden, na een 3-0 achterstand tegen een 1e klasser toch nog terug te komen. Grote klasse!

   

  Scorerverloop:

  3e min.                  1-0    Sargon Gouriy

  28e min.                2-0    Jurrian van de Brink

  50e min.                3-0    Jochem Oude Booijink

  60e min.                3-1    Randy Vink

  72e min.                3-2    Thomas Koobs

  90+ 2 min.             3-3    Roy Bollemaat

   

  A.s. zaterdag 16 september om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen de bekerwedstrijd thuis tegen Nunspeet.

  SVI won met 4-2 van Nunspeet. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde.

  Stand

  1. S.V. Nieuwleusen     2-4   (5-4)

  2. SVI                        2-3   (5-3)

  3. WHC                      2-2   (4-4)

  4. Nunspeet                2-1   (3-5)

   

  Doel: Tim Hoogenkamp

  Achter:  Nemo Hekkert(86e min. Kris Tinholt), Roy Bollemaat, Saake Malestein, Leon de Raad(72e min. Roy in ’t Veld)

  Midden: Tom Vasse(66e min. Stijn Hoekstra)  Thomas Koobs, Sander Bollemaat(55e min. Roy in ‘t Veld), Reinier Meijerink.

  Voor:  Bas Evenboer(66e min. Tieme Brinksma), Randy Vink