• Fantastisch voetbalfeest bij S.V. Nieuwleusen – PEC Zwolle

  30 jun 2024
 • Zaterdag 29 juni was het een groot voetbalfeest bij S.V. Nieuwleusen. Onder schitterende omstandigheden genoten ruim 1.500 bezoekers van de vriendschappelijke wedstrijd tussen S.V. Nieuwleusen en PEC Zwolle (0-3), welke werd opgevolgd met een gezellige ‘afterparty’.

  Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd

  Klik hier voor de wedstrijd en sfeerfoto’s van de dag 

  Al maandenlang werden de nodige voorbereidingen getroffen voor de oefenwedstrijd tussen S.V. Nieuwleusen en PEC Zwolle, welke ons werd aangeboden door Gebo Tours. En ook op de dag zelf stonden ruim 100 vrijwilligers paraat om er samen een succes van te maken. En dat is gelukt!

  Op het zonovergoten en afgeladen sportpark ‘t Klaverblad zag het publiek hoe S.V. Nieuwleusen dapper van zich afbeet tegen de eredivisionist uit Zwolle. De bezoekers maakten uiteraard het spel, maar de oranjehemden wisten er zelf ook een aantal keren gevaarlijk uit te komen. Lang leek de ploeg zonder kleerscheuren de thee op te kunnen zoeken, maar op slag van rust maakte Gabriel Reiziger alsnog de 0-1.

  Een mooi moment vond ook plaats vlak na rust, toen Randy Vink ‘zijn’ publiekswissel kreeg. De publiekslieveling kwam in de afgelopen drie seizoenen tot 74 competitieduels voor de oranjehemden, waarin hij maar liefst 71 keer wist te scoren. Met een klaterend applaus nam het publiek afscheid van de spits, die naar vv Berkum vertrekt.

  In het restant van het tweede deel werd nog volop gewisseld, en maakten ook de broertjes Jason en Joey Nieukoop hun officieuze debuut voor S.V. Nieuwleusen. Het spelbeeld veranderde er niet op.  Waar de oranjehemden nog enige tijd hoopten op een stunt, sloeg PEC Zwolle in de slotfase nog tweemaal toe. Zaid El Morabit (79e minuut) en Davy van den Berg (86e minuut) bepaalden de eindstad op 0-3.

  Na afloop van de wedstrijd was er nog een gezellige ‘afterparty’ op het terras van S.V. Nieuwleusen, waar een horecaplein was ingericht en waar DJ Dion de muziek verzorgde.

  S.V. Nieuwleusen kan terugkijken op een geweldige dag, wat tevens de afsluiter was van een geweldig seizoen.

  De opbrengst van de dag wordt in zijn geheel gebruikt voor de realisatie van de nieuwe kleedkamers en een aantal verduurzamingsmaatregelen.

  Opstelling S.V. Nieuwleusen:
  Tim Hoogenkamp (67. Roy van Leussen); Nemo Hekkert (45. Kris Tinholt, Roy Bollemaat, Saake Malestein (67. Jason Nieukoop), Leon de Raad (67. Niels Koets); Roy in ’t Veld (45. Sander Bollemaat), Reinier Meijerink (67. Roy in ’t Veld), Tom Vasse (45. Stijn Hoekstra), Thomas Koobs (67. Rinse Visscher); Tieme Brinksma (45. Joey Nieukoop), Randy Vink (47. Bas Evenboer).

  Opstelling PEC Zwolle eerste helft: 
  Vermeer, Lutonda, Van den Berg, Vellios, García Mac Nulty, Bobson, Reijnders, Reiziger, Kroeze, Gijselhart en El Allachi.

  Opstelling PEC Zwolle tweede helft: 
  Verduin, El Azzouzi, Bobson (69' Van den Berg), Fontana, Velanas, De Rooij, Ruward, Reijnders (69' El Morabit), Bos, Oukhattou en Gijselhart (69' Voute).