• Erevoorzitter Herman van den Berg overleden

• Met groot verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze erevoorzitter Herman van den Berg.

Maandag 6 december van 15:30 tot 16:30 uur is er de gelegenheid om de familie te condoleren in het clubhuis van S.V. Nieuwleusen, Kon. Julianalaan 8.

• In overleg met de familie gaan alle wedstrijden op zaterdag 4 december door. Voorafgaand aan elke wedstrijd wordt er, zowel uit als thuis, een minuut stilte in acht genomen. In het clubhuis staat er op de achtergrond muziek uit de top 2000 aan.

• In Memoriam

Herman van den Berg

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

• Herman was sinds 1966 lid van S.V. Nieuwleusen, als 11-jarige jongen begon hij bij de jeugd. Dat hij talent had bleek al snel. Als junior speelde hij mee in de hoofdmacht en was betrokken bij het kampioenschap van de 3e klasse afdeling Zwolle in het seizoen 1973-1974.

In het seizoen 1978-1979 werd hij met het eerste elftal opnieuw kampioen, nu van de 2e klasse afdeling Zwolle. Hij speelde maar liefst 189 wedstrijden in de basis en scoorde 33 keer. Herman stond bekend als een brutale en slimme aanvaller. Zijn voetbalcarrière bouwde hij af in het tweede elftal, ook met dit team werd hij kampioen.

Na zijn voetballoopbaan werd Herman vrijwilliger. Hij was een van de kartrekkers van de feestcommissie en maakte dit tot een succes. In 1990 was hij betrokken bij de organisatie van het S.V. Nieuwleusen festival ten bate van de privatisering van de kleedkamers. Ook was Herman lid van de sponsorcommissie. De sponsoring werd op een constructieve wijze aangepakt en dit leverde de vereniging een goede bron van inkomsten op. Ook was hij leider van het eerste elftal en maakte deel uit van de seniorencommissie.

Van 1994 tot en met 2008 was Herman voorzitter. In die 15 jaar zijn er twee grote bouwprojecten uitgevoerd. Het eerste project was de bouw van een nieuwe bestuurskamer, extra vergaderruimtes en twee kleedkamers. Het tweede project was de bouw van vier nieuwe kleedkamers met daarboven extra bergruimtes. Onder zijn voorzitterschap werd het eerste elftal twee keer kampioen, in het seizoen 1994-1995 en in het seizoen 1999-2000.

Na een onderhandelingsperiode van negen jaar ging in april 2010 het project Middengebied van start. Op sportpark ’t Klaverblad werden twee kunstgrasvelden voor voetbal en een kunstgrasveld voor korfbal aangelegd. Herman heeft zich hier van meet af aan voor ingezet, het aantal vergaderingen die hij hiervoor heeft gevoerd zijn niet te tellen. Vele uren heeft hij doorgebracht bij de gemeente, hij deinsde er niet voor terug om ’s ochtends om 7:30 uur bij het gemeentehuis te verschijnen voor overleg. Bij al zijn projecten was Herman ervan overtuigd dat het goed zou komen. Gelijk had hij, want het resultaat mag er zijn.

Tijdens de opening van de kunstgrasvelden in augustus 2010 werd Herman, vanwege zijn grote verdiensten voor de club, benoemd tot erevoorzitter. Voorzitter Bert de Roo spelde hem een mooie insigne met het logo van S.V. Nieuwleusen op. Bij de openingshandeling op het kunstgrasveld wachtte Herman een nieuwe onderscheiding. Hij mocht zelf de naam van een kunstgrasveld onthullen en werd blij verrast toen hij de tekst op het naambord las:  “Herman van den Berg veld”. Hier was hij bijzonder trots op.

Herman bleef zeer nauw betrokken bij S.V. Nieuwleusen. Bij uit- en thuiswedstrijden van het 1e elftal vertegenwoordigde hij de vereniging. Daarnaast was hij betrokken bij de oprichting van de bedrijvenclub en de organisatie van de succesvolle Bert de Roo veiling.

In 2018 is Herman vanwege zijn vele verdiensten voor de samenleving, onder andere voor S.V. Nieuwleusen, geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Met zijn warme, zachte persoonlijkheid en zijn gezonde dosis humor verliezen wij in Herman een zeer geliefd verenigingsman. Het boegbeeld van de vereniging die altijd ondersteuning bood en met advies klaar stond wanneer dit nodig was. Wij zijn hem zeer dankbaar voor hetgeen hij voor de vereniging heeft betekend en zullen hem enorm missen.